| Hz. Omer'e neden "Faruk"dendi Bir yahudi ile bir munafik bir meselede anlasamadilar.
Yahudi meseleyi halletmek icin Resulullah'a gidelim, diyor munafik ise yahudilerin basi Ka'b b. Esrefe gidelim, diyordu.
Peygamber Efendimiz huzuruna gelip meselerlerini anlattilar. Peygamberimiz yahudiye hak verdi. Huzur-u Saadetten ciktiktan sonra munafik bu sefer;
-Ben Muhammed'in hukmune itimat etmiyorum. Bir de Omer'in yanina gidelim, dedi.
Yahidi de bini kabul edip Hazreti Omer'in yanina vardilar.
Yahudi meseleyi anlatip, Muhammed (s.a.v.)'in yanina gittiklerini, fakat oburunun onun hukmunu kabul etmedigini soyleyince Hazreti Omer munafiga:
-Arkadasin dogru mu soyluyor? diye sordu. Oda dogtu soyledigini ve evvela Resulullah'in huzuruna ciktiklarini soyleyince Hazreti Omer:
-Tamam, siz bir dakika bekleyin, ben simdi gelir hukmumu bildiririm, deyip iceri girdi.
Biraz sonra icerden kilicla cikti ve kapida bekleyen munafigin kellesini bir vurusta yere yuvarladi:
-Allah ve Resulunun hukmune razi olmayana ben boyle hukum veririm, buyurdu.
O anda Cebrail Aleyhisselam gelip durumu haber verdi ve Hazreti Omer'in (r.a.) hakki batildan ayirdigini bildirdi.
Hazreti Omer (r.a.) Meclis- i Saadete gelmeden Peygamberimiz ona "Faruk" adini verdigini bilirdi.