|
Re: YENİ WEBCAM ALACAKLARA TAVSİYE
S.A.<br><br>Yabatin'e mesajları için teşekkür ederek başlıyorum , önce cevapları ile ilgili yorumlarımı paylaşmak isterim .<br><br>Nasıl hatasız kul olmuyorsa, maalesef hatasız hardware de olmuyor , dolayısıyla philips kameranın eksik yönleri de olabilir . Biz site yöneticileri hiç bir zaman burada belirli bir markanın reklamını yapma arzusunda olmadık , sadece objektif olarak fikirlerimizi arkadaşlarımıza yansıtarak yardımcı olmaya çalışıyoruz.<br><br>Kameranın tutunacak yeri yok derken neyi kasdettiğinizi anlamadım , şayet el ile tutulması için yer arıyorsanız bu HandyCam değil , onun için üzerinde böyle birşey yok.<br>Tüm install programları belli bir sıra takip edilerek yazılırlar , dolayısıyla çalışırken de bu sıra dahilinde çalışırlar , istesenizde farklı yerlerden başlatamazsınız. Fiyatı Türkiye'de 75 dolar, diğer kameralar ile arasında 15-30 dolar gibi bir fark var. Bu kameranın PCVC720K modeli capture da CMOS kullanır Fransa da 340 frang'a , sözünü ettiğimiz PCVC740K<br>modeli de capture de CCD kullanıyor 620 frang'a satılıyor. Biri 10 lux diğeri 1 lux , arasındaki farka değer diye düşünmeli.<br>Resmi güzel , kamera sistemi kitlemiyor diyorsunuz , doğrudur ve bu kamera alacaklar için çok önemlidir. Zira ben Paltalk 'ta kamera yüzünden sistemi kitlenen çok arkadaş gördüm.<br>Lakin sistemin start menüsüne yüklenen programdan şikayetçisiniz, <br>profesyonel olarak düşünürsek start menüsüne yüklenen programı silmeliyiz, gerektiği zaman manuel olarak kullanmalıyız. Bu durum start menüsüne yükleme yapan bazı software' ler içinde geçerli, mesela Photoshop'un monitör renkleri ile ilgili programı.<br>Elbette internet'te download ve upload hızınız ne kadar hızlı ise o kadar<br>iyi netice alırsınız.<br>Tekrar profesyonelce bir tavsiye , üzerinde mikrofon olan webcam'lerin mikrofonunu install işleminizden sonra , Harware Device kısmından disable yaparak kapatın.<br>Bazı laptop'larda çalışmamasına şaşırdım , zira bu kamera USB portu olan ve üzerinde windows bulunan her bilgisayarda çalışır.<br>Bu tür hardware'lerde üreticiler kalitede rol oynamayan kısımlarda maliyeti azaltmak için gereken özeni göstermiyorlar , dolayısıyla ayak veya kaidesi zayıf olabilir .<br>Burada önemli olan bu kameranın 1 lux ( 1mum ışığı) gibi az ışıkta kaliteli resim verebilmesidir. Bu kamerayı alan meraklı bir kimse ise hiç düşünmeden vantuz şeklinde piyasada bulunan ve istediğiniz yüzeye havayı emerek yapışan bir ayak alabilir.<br>Veya 3Com 'un gene CCD li olan fiyatı bunun 2 misli olan Home Connect'ini alabilir.<br><br><br><br>