Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.08.2007, 15:00
derinsular

derinsular - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
3 Teşekkür 2 Mesaja aldı
Red face -----YEDi SÜLALEYE TESiR EDEN TARiKAT ?.-----

YEDi SÜLALEYE TESiR EDEN TARiKAT ?.

Gavs’i hizan (k.s)’nin zamanında, o yörenin agası cok zalim bir hükümdardı. öyle bir zalimki insanlara cok zulüm etmiş, katletmiş, zina yapmış, hatta demişki kendi agzı ile yüzlerce insanlarla ben zina yapmışım diye. bunun üzerine seydayi tahi (k.s.) bir gün kabristandan gecerken, ben şunun haline bakayım nasıl bir azap içindedir diye. bakıyorki cok büyük bir azap’ın içinde, ateş içinde kıvranıyor. öyle olmuşki kabrine Allah (c.c.)’ın azabından dolayı yanaşamadım uzak durdum. bi kaç sene aradan gectikten sonra gene birgün kabristana girerken, cok haline acımış tekrar kabrinin üzerine murakebeye girmiş halini görmüş.

diyorki, Allah (c.c.) onun üzerinden o azabı kaldırmış. Seyda cok teaccübetmiş cok teaccübün içinde kalmış. bir türlü buna mana veremememiş. gelmiş Gavs’i hizan (k.s) ‘a sormuş demiş, kurban ben bir tarihte filan şahsın kabrinin önünden geçerken çok büyük bir azab ‘ın içinde idi.

ama bu günde gittim Allah (c.c.) azabı onun üzerinden kaldırmış. hayret ettim nedeniaklıma gelmedi. nekadarda düşündüysem bir yolunu bulamadım. onun için Gavs’a soruyorum Gavs’i hizan (k.s) döndü dediki, dogru söylüyorsun bundan birkaç ay önce onun torunu geldi tövbe etti, günahlarından pişman oldu. Allah (c.c.)’ın yoluna girdi.

Allah (c.c.) onun torununun hatrına azabı onun üzerinden kaldırdı. Gavs (k.s) böyle buyuruyor,

bu tarikatı nakşıbendiyye ye insan gerçek baglandıgı zaman, gercek tövbe ettigi zaman YEDi sülalesi ne kadar tesir ediyor.

bundan daha büyük karmı var, lezzetmi var. işte bi evladı salihin arkasında bırakması kaçtane ecdadına fayda veriyor. işte bunları karımızı, zararımızı bilmemiz lazım, uzaklaşmaması lazım, allah’ın dostlarından, himmetlerinden, bereketlerinden nazarlarından.

(sohbetler).
derinsular isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla