Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.08.2007, 13:04
Mahmut Akar

Mahmut Akar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
5 Teşekkür 4 Mesaja aldı
Örnek Şahsiyet

Güzel ahlak adı altında toplanan tüm güzel vasıfları örnek insan olarak en mükemmel şekilde yaşayan insan hiç şüphesiz Peygamberimizdir (a.s.m.) O’nun ahlakı o kadar yücedir ki, Bizzat Cenab-ı Hak, O’na hitaben şöyle buyurur “Muhakkak Senin için tükenmeyen bir mükafat vardır. Çünkü Sen pek yüce bir ahlak üzerindesin” (Kalem süresi 4)
Nitekim, Hz. Aişe Efendimizin ahlakından örnek almak isteyen Sahabilere şöyle buyurmuştur:
“Siz Kur’an’ı okuyor musunuz? O’nun ahlakı Kur’an’dır”

Fasıl:
HULK (HUY) BÖLÜMÜ

Konu:Hulk (Huy) HakkındaKaynak:Tirmizi, Birr 77, (2019)Ravi (r.a.):CabirHadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bana en sevgili olanınız, kıyamet günü de bana mevkice en yakın bulunacak olanınız, ahlakça en güzel olanlarınızdır. Bana en menfur olanınız, kıyamet günü de mevkice benden en uzak bulunacak olanınız, gevezeler, boşboğazlar ve yüksekten atanlardır." (Cemaatte bulunan bazıları): "Ey Allah'ın Resulü! Yüksekten atanlar kimlerdir?" diye sordular. "Onlar mütekebbir (büyüklük taslayan) kimselerdir!" cevabını verdi.
Mahmut Akar isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla