| burhanefe
3 Teşekkür 2 Mesaja aldı
| | Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız Muhabbetci | | | | | | Nikah arzuları kalmamış, hayızdan kesilen kadınların süslerini göstermeye çalışmadan siyablarını (giysilerini) çıkarmalarında kendilerine bir günah yoktur. Sakınmak için iffetli davranmaları onlar için daha hayırlıdır. Allah İşitendir, Bilendir. 24 Nur suresi 60 Sanirim ayet olarak bu yeter..Gördügünüz gibi yasli kadinlara baslarini acmaya, süslerini yabancilara göstermekde bir kusur görülmemisdir ayetde.... bu senin tefsirin mi??? Dikkatinizi cekerimki burdaki olay yabancilara karsi olandir...Yanlis anlasilmasin avret yerlerinden konusmuyoruz burda..Zaten kurani kerim bunu acikca belirlemisdir avret yerleri nereleri oldugu... Velakin burda denildigi gibi, Nikah arzusu kakmis bir kadin(dolaysiyla yasli) süsünü göstermekde...Yani anlasilacagi gibi kollar, ayaklar, eller vesaire sorun yokdkur.... Simdi Evimde isem, dolaysiyla hic bir yabanci beni görmüyorsa demekdirki istedigim gibi gezerim...Cünki ayetde belirledigi gibi , melekden , yahut ALLAHDAN utanmaklan hic bir alakasi yokdur bu isin...Sadece ve sadece Yabanci erkeklere ve erkekde yabanci kadinlara göstermez.... sen istediğin gibi dolaş sana serbest!!! ALLAH bunu bile aciklamisken, acaba sizce unutmusmudur gerisini?? Bunun yani süre siz bana bir sahih hadis verirmisiniz, evde , yikanirken yahut yüzerken Ciplak olmanin haram oldugu...???? | | | | |
nur suresi: Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
60. Bir nikâh ümidi beslemeyen, çocuktan kesilmiş yaşlı kadınların, zinetleri (yabancı erkeklere) teşhir etmeksizin (bazı) elbiselerini çıkarmalarında kendilerine bir vebal yoktur. İffetli davranmaları kendileri için daha hayırlıdır. Allah işitendir, bilendir.
sadakallahülazim.
gördüğün gibi burda zinetlerini göstermeksizin diyor değil mi tabi bu meal senin tefsirle pek uyuşmuyor ama
ben hala soruma cevap alamadım bbu konuda burada yani bu ayetin neresinde şortla dolaşabilirsin diyor ???
MEZHEPSİZ
__________________ bende baronum |
| |