5 Teşekkür 4 Mesaja aldı
| ümmed kardeş Allah (cc) sizden Razı olsun. Sizler de olmasanız bu arkadaşlara kalsak, onlar bizi bi kaşık suda boğacaklar yaHÛ! Ben hiç bir zaman hiç bir yerde hiç bir kimseye de hakaret etmedim. Etmemde. Bazılarının fikirlerinin vede delillerinin bittiği noktada başlıyorlar alaya ve hakarete. Bu insanoğlunun genel fıtratı herhalde. Örneğin Kur'an ahlakı diye bir topik açtım, arkadaşın birisi geliyor, illede tartışmalı konulardan birisini dayatıyor, en sonunda da içinde kini döktürüyor. Benim üzerime yoğunlaşmalarının sebebi hikmetine gelince benim mezhepçi olmamamdan kaynaklanan bir husus olsa gerek. Ben mezheplere o kadar da büyük bir önem atfetmiyorum. Ancak şu kadarını söyleyeyim ki, aklıma yatan hususların büyük bir çoğunluğunda Hanifi mezhebine uymaya çalışıyorum. Bir üstte alıntılamış olduğum şey ise, zaten bu topicte; Tarih ve saati; (03.02.2007, 14:08) Yani mausu yukarı hareket ederek ulaşabileceğiniz yakınlıkta. Dikkatimi çeken bir husus da hakarete edenlerin büyük bir çoğunluğu da aynı cenaha mensup kişiler. Fasıl: FİTNELER HEVALAR VE İHTİLAFLAR BÖLÜMÜ
Konu: Müslümanların Birbirleriyle Savaşları
Kaynak: Buhari, Fiten 8, İman 36, Edeb 44; Müslim, İman 116, (64); Tirmizi, İman 15, (2636); Nesai, Tahrim 27, (7,132)
Ravi (r.a.): Abdullah İbnu Mes'ud
Hadis: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Müslümana sövmek fısktır, onunla çarpışmak da küfürdür
----------------
Fasıl: LANETLEME VE SÖVME BÖLÜMÜ
Konu: Lanetleme Ve Sövme Hakkında
Kaynak: Buhari, Edeb 44
Ravi (r.a.): Ebu Zerr
Hadis: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir kimse, diğer bir kimseyi fıskla veya küfürle itham etmesin. Aksi takdirde, itham edilen arkadaşında bunlar yoksa, kelime kendine dönderilir." |
| | |
| |