| Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız burhanefe71 | | | | |
| ba k arkadaşım Cenab-ı hak dikkat ettiysen hep uyku hallerinden bahsediyor
sabah namazından önce diyor çünki uyku halindesin
öğlenleyin diyor çünki mümin için öğleden sonra kaylule uykusuna yatmak sünnettir ve gece ibadeti yapabilmesi için uykuyu alma babında iyidir
yatsı namazından sonra diyor çünki yatuyorsun ve yine uyku hali veya mümin'in eşiyle başbaşa kalacağı andır bu vakit bu hallerde iken izin istesinler diyor
bunların dışında serbest dolaşabilirsiniz diyor fakat şortla dolaşabilirsin demiyor
ayrıca biz şortla dolaşmayın demedik bu bir
herkes bizim üstümüze siz dolaşamz dediniz şeklinde geliyor bu iki
biz sadece dedik ki arkadaş işin takva boyutu budur isteyen alır istemeyen almaz
tamam mı arkadaşım şimdi bu işi inada bindirmeye gerek yok o yüzden akıllı olmak lazım fevri davranmamak lazım arkadaşım
bu gibi konularda tartışma yapacak bir pozisyon açmamak lazım ayrıca
Kur'an ile sünneti karşı karşıya getirmemek lazım kur'an elbetteki sünnetten üstündür fakat biz diyoruz ki Kur'an ı sünnetlerle ve fıkıh ile akaid ile anlamaya çalışmak lazım diyoruz bunda ne var illa kur'an böyle diyor Kur'an şöyle diyor
semi'na ve ata'na
amenna ve saddakna
biz işittik ve itaat ettik
inandık ve tasdik ettik
Elhamdülillah
ama neden hala sünnetlerde akaidde fıkıhta açıklar aranmaya çalışılıyor anlam veremiyorum burda
güzel arkadaşım tamam mı bu şekilde anlaşılır bir yazı yazdım sanıyorum biz kavga için değil konuların daha iyi anlaşılabilmesi için uğraşıyoruz lütfen bunu bozmayalım
teşekkür ederim | |
| | |
bizim istediğimizde kavga değil tartışarak birşeyler üretmek bunu aksi düşünülemez zaten ama şunu da belirmek gerekir ki kuran ile hadis çatışmaz eğer bir çatışma varsa artık hadis, sünnet dediğimiz şeyi incelememiz gerekir ya biz tanliş anlıyoruzdur yada o yanlış bir haberdir. şimdi bize düşen ahkamı islamda evde şort giymekte bir mahsur yok ancak adabı islam da giyilmemesi daha münasiptir demek. ama islama göre giyilemez denildiği zaman kaynak sorulması çok normaldir. islama ters demk için ayet söylemek lazımdır. ayet yoksa yasak koyamazsınız.
selametle.....