Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.08.2007, 01:19
Muhabbetci

Teşekkür etti: 1
2 Teşekkür 2 Mesaja aldı
Yahu kardesim bilindigi gibi Kurani kerimde Altin yahut ipek yasagi yokdur degilmi..

Söyle bakalim hadismi önce inmisdir yoksa ayetmi inmisdir bu konuda....
Cünki ayetin birinde söyle diyor demi

Maide Suresi 87 Ey iman sahipleri! Allah'ın size helal kıldığı şeylerin temiz ve güzel olanlarını haramlaştırmayın; azıp sınırı aşmayın; Allah azıp sınırı aşanları sevmez.

Kuran ayeti bak ne diyor ....ALLAHIN haram etmedigini sizde haramlasdiramazsiniz...Simdi bu ayet bu hadislerden öncemi inmisdir? Yoksa ayet hadislerimi kaldirmisdir?? Bunu biliyormusun?

Yukardaki hadislerin neresinden cikariyorsun sen süs oldugunu?? Kadinlarin altin takmasini haram etmiyormu?? Hic bir yerinden süs diye bir kelime geciyormu??

Isinize gelmeyince nasilda hadisleri kafaniza göre tefsir ediyorsunuz

Ümmeti Muhammede Ibret olsun

Kadinlarin cogu cehennem ehli olduguna gelince, ben kurani kerime bakarim öyle birsey yaziyormu...Cünki böyle bir önemli seyi ALLAH helbetekki Kitabinda belirler degilmi??.

Bak Sirk kosanlari, kafir olanlari, Zalimleri acikliyor diyor cehenneme gireceklerini..

kadinlarin cogu icin öyle birsey yaziyormu??

Bir bakalim ne diyor ayetler...

Ali İmran Suresi 195 Rableri onlara cevap verdi: “Ben sizden, erkek-Kadın hiçbir çalışanın ürettiğini boşa çıkarmayacağım.Hep birbirinizdensiniz.Göç edenler, yurtlarından çıkarılanlar, yolumda işkenceye uğratılanlar, çarpışıp da öldürülenler var ya, onların kötülüklerini yemin olsun örteceğim.Ve yemin olsun ki onları, Allah katından bir karşılık olarak, altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacağım.”Allah katındadır karşılıkların en güzeli.

Nisa Suresi 124 Erkek veya Kadın, inanmış olarak hayra ve barışa yönelik işler yapanlar cennete gireceklerdir. Ve zerre kadar zulme uğratılmayacaklardır.

Ahzab Suresi 35 Allah şu kişiler için bir affediş ve büyük bir ödül hazırlamıştır: Müslüman erkekler, Müslüman Kadınlar, mümin erkekler, mümin Kadınlar, itaat eden erkekler, itaat eden Kadınlar, özü-sözü doğru erkekler, özü-sözü doğru Kadınlar, sabreden erkekler, sabreden Kadınlar, Allah korkusuyla ürperen erkekler, Allah korkusuyla ürperen Kadınlar, sadaka veren erkekler, sadaka veren Kadınlar, oruç tutan erkekler, oruç tutan Kadınlar, ırz ve iffetlerini koruyan erkekler, ırz ve iffetlerini koruyan Kadınlar, Allah'ı çok anan erkekler, Allah'ı çok anan Kadınlar.

Daha cok ayetler varda bunlar simdilik yeter sanirim...Kurani kerimde Kim iman etmisse, ister kadin ister Erkek olsun hepside cennete girer...Iman etmeyenlerede Cehennem vaad edilmisdir....ALLAH hic bir yerinde kadinlar cok girer yahut erkekler daha hayirlidig demez...Onun demedigini Peygamberi demesi gercekden cok sasilacak sey...
De ki: Ben sizi yalnızca vahiy ile uyarıp, korkutuyorum.
21 Enbiya Suresi 45

Bu ayetde bak Hz Muhammed Mustafa neylen uyardigini gösteriyor ...Sadece kurani kerim ile ama bir kac ayet daha atayim ben bu konuda dur.....

Onlara bir ayet getirmediğin zaman “Şuradan buradan derleseydin ya” derler. De ki “Ben sadece Rabbimden bana vahiy edilene uyuyorum. Bu Rabbinizden olan kavrama yeteneğidir, iman edecek bir toplum için doğruya iletilme ve rahmettir.”
7 Araf Suresi 203

De ki: “Sizi ve kime ulaşırsa kendisiyle uyarmam için bana bu Kuran vahyedildi.”
6 Enam Suresi 19

Kitabı kendi elleriyle yazıp sonra az bir değer karşılığında satmak için “Bu Allah katındandır” diyenlere yazıklar olsun. Vay elleriyle yazdıklarından dolayı onlara, vay kazanmakta olduklarına.
2 Bakara Suresi 79

Ey Peygamber ! Allah’ın sana helal kıldığını eşlerini memnun etmek isteyerek neden haramlaştırıyorsun?
66 Tahrim Suresi 1

Kurani kerim bu konuda cok acik ve güzel bir sekilde acikliyor diyebiliriz...Heledeki kadin konusunda cok degindigi gibi , akla gelmicek kadarda hak taniyor kadinlara...

Vallaha yemin ederim egerki kadinlar kurandaki bütün haklarini isteseler, erkekler hapi yutarlar....