13 Teşekkür 9 Mesaja aldı
| Allah Teala Rasululah’ın kendilerine emrettiği herseyi yapmalarını, nehyettiği herseyden de kaçınmalarını emretmiş ve söyle
buyurmustur: “Peygamber size neyi verdiyse onu alın. Neden de yasakladıysa ondan sakının” Buhari ve Müslim de İbnu Mesud’dan söyle dediğini rivayet eder: “-Dövme yapana, yaptırana, güzellesmek için kaşlarını yolana, dislerini inceltene, Allah’ın yarattığı sekli değisterenlere Allah lanet etsin” İbnu Mesud’un bu sözü Ümmü Ya’kub denilen bir kadına ulasınca, kalkıp gelir: “Bana gelen habere göre söyle söyle demissin” der. İbnu Mesudda: -Rasulullah’ın lanet ettiğine ben niye lanet etmeyeyeim ki? Hem Kur’an’da da bu huus geçmiyor mu ki, deyince, kadın: İki kapak arasını okudum fakat bu dediğini bulamadım, der. İbnu Mesud da söyle der: -Kur’an’ı okumussan onu bulmussundur. Sen Kur’an’da “peygamber size neyi verdiyse onu alın, neden de yasakladıysa ondan sakının” ayetini okumadın mı? Okudum. -Hah iste! Rasulullah (s.a.v.) (benim saydığı) seyleri yasaklamıstır.
__________________ Ağlayarak uyumuş yağmur olmuşum rüyamda bana hasret bi çöl için... |
| |