Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.09.2007, 14:56
grunburg

grunburg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 15
22 Teşekkür 16 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız elmnightmare
Mesajı göster
Şimdi burada ne demek istediğini anlayamadım...
Sadece kadının dışarıda çalışmayıp evinde durmasını isteyen bir hadis mi istedin yoksa ev işleri ile uğraşmakla ilgili bir hadis mi istedin?

Bildiğimiz kadarıyla birinci kısma ait bir hadis yok...
İkinci kısma ait bir kaç hadis ve örnek var...Sadece bir tanesi HZ FAtıma Validemize ait olay.
Bazı kaynaklarda yer alan Hz. Peygamber'in, evin iç işlerini kızı Hz. Fatıma'ya, dış işlerini ise damadı Hz. Ali'ye yüklemiş olması[İbn Ebî Şeybe, Musannef, X/165, No: 9118; XIII/284, No: 16355; Ömer Nasuhî Bilmen, Hukuk-i İslamiyye, II/484.

Bu konuyu takip ediyorum ve açıkçası hoşuma gitmeyen şeyler okuyorum...

Eyvallah, mecbur kalmadıkça çalışmasın kadın ve evet kocasına hizmet etsin,,, onu ağırlasın güleryüz göstersin kalbini hoşnut etsin....
kadına annelik duygusu verilmiş, fıtratı ev işlerini görmeye yatkın kılınmış,,, ama bu onun bunları yapması zorunluluğunu getirmez ki... kadına haklar da sunulmuş,, isterse çocuğunu emzirmez.... ama elbette anne olan böyle bişeyi düşünmez bile......... velhasıl işin zorunluluğuyla keyfiyetini ayırmak lazım diye düşünüyorum......

Ev içinde köle gibi kullanılan kadınların sayısı az değil........ kadın erkeğin hakkını biliyorsa, erkek de kadının hakkını bilecek...

Beyefendiler dışarda çalışıyorum diye aynı zamanda gününü gün ederken (!), kadınların ev içinde çocukla yemekle kocasının azgınlığıyla binbir telaş içinde koşturması sanırım abes ya da pesss..............
grunburg isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla