Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.09.2007, 15:05
kılıçustası
Ölümüne.

kılıçustası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 55
80 Teşekkür 46 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız Muhammed Han
Mesajı göster
Şeyh Abdullah Harari selefin müteşabihat konusunda iki yolu benimsediğini bildirmiş. Bu yoldan birisi de tevildir.

Nadir olsa bile onlar tevil yapmazdı diyerek kestirip attırmak ne kadar insaflı bir davranıştır!?..

Ya da Türkçemizde onlar tevil yapmazdı kelamından önünde veya arkasında hiçbir karine olmaksızınnadiren tevil yaparlardı gibi manalar anlaşılabiliyorsa demek ki biz sizlerin kelamını anlayamamışız.

ikincisi nedir ? (birincisi tevil ) (ikincisi de tevil )

kardeşim siz var ya ;

harari nin tek sözü üzerine ilim bina edersiniz...lakin said i nursi yi de tek sözünden dolayı tekfir etmeye çalışırsınız...

genel kaideler anlatılırken "istisnalar" tek tek sayılmaz...

ayrıca kısa tevil ile ayrıntılı teville ne demek istemiştir...burada tevilin kısalığımı yoksa tevil yapılanların azlığı mı kasdedilmiş...

bir şey tevil edildikten sonra ha kısa olmuş ha uzun...

harari nin bu sözlerine bakınca tüm selef için "TEVİLCİYDİLER , KİMİ KISA (!) KİMİ UZUN (!) yapardı mı diyeceğiz...

imamı malik in sözü ne olacak : yalan söyledi mi diyeceğiz...

Süfyan b. Uyeyne der ki: Bir kişi İmam Mâlik´e şunu sordu: Allah, arşa istiva etti, ayet böyle diyor. Nasıl istiva etti? İmam Mâlik uzun süre düşündü, alnında iri iri terler belirdi. Mâlik´in bu sözden alındığı kadar hiç bir şeye böyle alındığını görmemiştim. Yanındakiler ne diyecek diye beklemeye başladılar. Sonra bu hal geçince «İsitvâ malûm, fakat onun istivasını akıl kavrayamaz, bunu sormak da bid´attır, buna iman ise farzdır, ben seni şaşırmış görüyorum,» dedi.