Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.09.2007, 01:40
µmmed

µmmed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 141
661 Teşekkür 248 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız A.Цras
Mesajı göster

HATAY
Antakya Mozaik Muzesi, Harbiye Mesire Yeri, Arsuz
Plajlari, Iskenderun Demir-Celik Fabrikalari,
Sogukoluk Mesire Yeri, Kunefe Tatlisi, Sen Piyer
Kilisesi, Erzin Kaplicalari
Kültürlü insanlar canım
Yani türlü,türlü kül yutmuş yöre.
Müze desen var,Harbiye gezinmek yemek ye vs..
Künefesi de var.Demirçelik zaten o biçim.Papazlarda var.

Yok yok yani,Her şey var.

Antakyada Imam Hatibe gitmiştim okul birincisi oldum 12 ders vardı herhalde 6 dersden kaldım.Hatırlamıyorum tam olarak.

89 da Antakyada 1 sene yaşdım Vali Göbeği diyorlar şehrin ortasında bir yer herhalde onun yanında müze olacak.

Kilisi kilise hiç görmedim.Sen Piyerede hiç rastlamadım.Kaplıcalardan da haberim yok ne zaman açılmış oraya.

Antakyanın en iyi künefecisi Yine şehrin ortasında olması gerek tahminimce.
Amcam hep ordan alırdı.Harbiye ye ya bir kere gittim ya gitmedim.

Tek hatırladığım 1998 de Hatay a gitmiştim.Aile ile izine,

Hatayda ilginç olan bir şey ise çok karışık millet veya kültürde olan insanlar yaşarlar.

Türkler,Araplar,Aliveler,Kızılbaşlar,Hiristiyanlar ,Süryaniler,Fellahlar,Kurbatlar.
Çingeneler

Bana çok kızarlardı bir arkadaşım vardı Kurbat mı diyorlar Gurbat mı bilmiyor ne olduğunu,Ama iyi bir insandı.

Şehrin ortasında birde devamlı alışveriş yaptığım bir Alevi Ailesi var.
Olmaz böyle bir şey,Hanım TR deyken µmmed e çok selamımı ilet,Şayet bunları beğenmez ise seneye getirirsiniz geri alırım demiş,Gerçekten dürüst bir insan.

Ve Kaliteli Kotlar satıyor.Senelerdir var Pastahanenin yanında şehrin ortasında camiinin yanında.

Bana soracak olursanız benim tek özlediğim türkiyede
1.Ezan Sesi
2.Kültürlerin aynı olması
3.Türkçe konuşmaları

Almanyada kaldığım yerde hemen yanımda bir kilise var,Bazen öyle bir rahatsızlık veriyorki normal değil.DAN DUNG etse neyse

olurmu DANGDUNGDANGDUNGDANGDUNGDANGDUNG 6-7 dakika.

Antakya Hiristiyanlar açısındanda önem taşıyan bir yer olduğunu duymuştum.
Türkiye topraklarına son giren belde olduğunu bilirken Suriyenin bir takım haritalarında içlerine aldığını duydum tabii ne derece doğru bilmiyorum.

Bazen Antakya/Hataylı birisine rast gelince vay hemşerim felan başlıyor bir şeyler anlatıyor bende evet ya haklısın doğru diyorsun, sonra Bir soru soruyor,başta anlamıyorum aslında sorununda cevabını bilmiyorum ya.

Abi sen fazla gitmiyorsun herhalde Antakya ya diyor

Sonra Yasin Suresinde geçen Ayetde bir kişinin Antakyadan nasraniler veya nasaraniler ile ilgili olduğunuda duymuştum Habib Neccar denen camii ile ilgili olduğunu biliyorum.Tabii yanlışda bilebilirim araştırmadım.

Ayrıca Türkiyenin en büyük Ovası Antakyada Amig veya Amik ovası olması gerek.

Şehirlere göre ısınabildiğim insanların başında Konya geliyor,
Nedense Konyalılar ile iyi anlaşıyorum bu hep böyle oldu yani bir zararlarını görmedim şuana kadar,Konyayada gitmiştim.Aslında bir istanbulda geçmişim oldu birde Konya ya özel gezmek için gitmiştik Ailem ile.

Senelerdir Almanyadayım evet almanca diline alışabildik,Lakin şu kültürü yokmu Alışamadım gitti.

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.
µmmed isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla