Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.10.2007, 16:47
Ninja-Kedi

Teşekkür etti: 1
42 Teşekkür 28 Mesaja aldı
Bismillah...

Uçmanın,sular üzerinde yürümenin, aynı anda birkaç yerde olmanın daha net ifade ile "kerametin" tasavvufta bir önemi yoktur. Kimse "benim şeyhim uçuyor" iddiasında veya tartışmasında değildir. Tasavvufda her mürid mürişidini Kutbul Azam olarak bilir. Lakin orta yerde veya başka bir tarikatın müntesiplerinin olduğu yerde "benim şeyhim kutbul azam" vs gibi iddia ve ifadelerde bulunmaz. Bu bakış açısı her ferdin kendisine aittir.

Şimdi siz düşünün. Herhangi bir öğretmen ve öğrenci düşünün. Öğrenci öğretmenin bilmediğini düşünürse ondan ne kadar istifade eder???
"bilmiyor" düşüncesi taşıyan mürid bir süre sonra kendi düşüncelerine istinaden şeyhini tenkid eder.Kendi düşüncelerini kendi fikirlerinin şeyhininkine tercih eder. Yani "bilmiyor" düşüncesinde olan ferd zamanlar "ben biliyorum o bilmiyor" konumuna gelir. "Mürşidinin herşeyi bildiğini düşünen zamanla mürşidini geride bırakır da kendi de farkında olmaz.

İlmi anlamda "herşeyi biliyor" ifadesi oldukça yanlıştır. Amma ve lakin müridin mürşidine bu gözle bakması tasavvufi edeptendir.

vesselam
Ninja-Kedi isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla