2 Teşekkür 2 Mesaja aldı
| | Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız Ninja-Kedi | | | | | |
Sarık hakkında hadis yoktur. Bir meselenin varlığını göstermek yokluğunu göstermekten daha kolaydır. Buyrunuz siz bir tane hadis gösteriniz. | | | | | | Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız egzotic1 | | | | | | üstad , ninja nın hadis yoktur, uydurmadır gibi laflarına alıştık ama senin mesajında görünce şaşırdım.
Suyuti de yani senin tabirinle uydurma olup olmadığını ayırmada uzman hadis imamı ;yani İmam Suyuti Hzlerinin Camiüs Sağir isimli hadis kitabında sarık ile ilgili hadisleri aktarıyorum.
Kitap Yeni Asya Yayınlarından. 2277. [4:37, Hadis No: 4468]
Câbir'den (r.a.) rivayetle: Sarıkla kılanan iki rekât namaz, sanksız kılınan yetmiş rekât namazdan daha hayırlıdır.[ 656. [1:555, Hadîs No: 1142]
îbni Abbas'tan (r.a.) rivayetle: Sarık sarınız ki, hilminiz [yumuşak huy, sükûn, tahammül art-sın.[45 2509. [4:225, Hadîs No: 5101]
îbni Ömer (r.a.) rivayet ediyor: Nafile olsun, farz olsun sarıkla kılman bir namaz, sarıksız kılman 25 namazın derecesine denktir. Sarıklı kılınan bir Cuma namazı, ise sarıksız kılınan yetmiş Cuma namazına denktir.[63 2765.
[4:392, Hadîs No: 5724]
İbni Abbas'dan (r.a.) rivayetle: Sarık, Arapların tacıdır. Onu bıraktıkları zaman izzetlerini de yitirirler.[44 3101. [5:98, Hadîs No: 6562]
Ebâ Said el-Hudri'den (r.a.) rivayetle:
[color=Lime] Hz. Peygamber ister gömlek, ister sarık, isterse cübbe olsun yeni bir elbise giydiğinde onun ismini söyleyerek şöyle duâ ederdi: "Allah'ım! Sana hamd ve senalar olsun. Bunu bana Sen giydirdin. Bunun hayrını ve hayır için giymemi Senden diliyorum. Şerrinden ve şer için giymekten Sana sığınırım. [2 | | | | | .
__________________ " Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur. " N. F. K. |
| |