Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.10.2007, 16:47
sukru1973

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
Tahir Büyükkörükçü Hoca Efendi (R.A.)

İlave ediiim .. Tahir Büyükkörükçü Hoca Efendi Konya mızın en büyük caamilerinden Kapu Caamiinde vaaz verdiği yıllarda ,Cuma Ezanı'ndan 2-3 saat önce camiye gelmeye başlanır , 6.000 kişilik Kapu camii hınca hınç dolar , insanlar neredeyse birbirlerinin sırtlarında secdeye varacak derecede saflar tutulur , camiinin dışarısında da bi o kadar cemaat hazır bulunur , Hoca efendi vaaz kürsüsüne doğru yönelmeye başlayınca bütün cemaatin yüzünde adeta maaşukuna kavuşan aşıkların heyecanına şahit olunur , Hoca Efendiye duyulan muhabbet ve hürmetin fazlalığından dolayı ,Cennet'e açılan mekan havası estiren Kapu Camiinde, adeta nefes alınmaz, Hoca Efendi nin vaazı sırasında aşık-u saadıklar vecd ile yerlerinde duramaz, benim gibi kalbi dünya işleriyle dolu bayağı müslümanlar bile vaazın sonuna kadar gözyaşlarını tutamaz , Cuma Ezanının duyulması vaazın sona ereceğinin işaretini verdiğinden kalplerine ayrılık hançeri saplanır, Cuma namazının bitiminde Hoca Efendinin mübarek elini öpebilmek veya en azından mübarek ayaklarını bastığı halının ucuna yakın olabilmek veya o da olmasa gül çehresine bir defa nazar ile haftayı bahtiyar geçirebilmek ümidiyle imam odasından çıkması beklenirdi. Ve ben mutasavvıf da değilim (keşke olabilsem , keşke aşık-u sadıklara karışabilseydim veya bundan sonra olabilsem keşke.. ) .. bundan daha büyük bahtiyarlık var mıdır ki Yaratan'ın ve onun Habibi'nin aşkı ile dolu bir kalp ile dünyada gezmek dolaşmak işlerini yapmak kısaca yaşamak mümkün olsun .. inşaallah bir gün bana da nasip et Ya Rabbim... Senin aşkınla dolu gönüllere duyduğum muhabbet hürmetine .. Amin..
sukru1973 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla