Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.10.2007, 09:37
hiraa

hiraa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1
3 Teşekkür 3 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız TALHA-61
Mesajı göster
Tavsiyelerniz bu kadar mi ?

?
slm alkm Abi,

gecen sene hacc'a gitmek nasip oldu hamd olsun.

tavsiye olarak sunlari söyliyebilirim:

medinede mescit'den cikmamaya bak. birde siz erkekler her vakit rasulUllahi ziyaret'e gidebiliyorsunuz, cokca yaninda git efendiminiz, cünki ayrilirken, keske daha cok yaninda olabilseydim diye cok üzülürsün, ama gec olmus olur.

ben kafiledeki bayanlarla cok takilmamaya bakiyordum. cünki onlarla oldugum zaman, kafam dagiliyordu, kendimi zikire pek veremiyordum. cemaat'den kopma ama, ara sira yanliz kalmaya bak :)

yolculuk esnasinda seytan cok ugrasiyor. sen kendin sabirsizlanmasanda, yaninda, saginda, solunda cok söylenenler oluyor. kulak asma, sakin seytanin oyununa gelme.

veee mekke :) aslinda ben cok sey anlatirim abi, amaa mekkeye gidince zaten affalliyor insan. inanamiyorsun orada olduguna, sana nasip olduguna. bakiyorsun, agliyorsun, agliyorsun dua ediyorsun..
icinden geldigi gibi yani :)
mekkede diyanetin kafileleri biraz garip.. askeriyedeki gibi dua ediyorlar. hoca önde "ALLAHIM" diyo, geriside "ALLAHIM".. "Bana.." "Bana".. yani icinden geldigi gibi dua ;-)

yaninda agrikesici, vitamin haplari bulundur.. yollar uzun, hava gece soguk. üsütmemek, hasta olmamak mümkün degil. birde hazir corba aldim ben yanima, sabah evden cikmadan cok iyi gidiyor. cünki önce saglik, saglik olmadimi görevini yerine getiremezsin, ALLAH korusun!!
ufak omuzlara alinabilecek battaniye, rahat terlik, eski camasir, ve her cantaya kolaylikla girebilecek bir seccade. aklima gelenler suanlik bunlar. baska önemli birsey gelirse aklima, yazarim insaALLAH..
senin bilmek istedigin birsey varsa, cevaplamaya calisirim insaALLAH..

bu arada, benim nisanlimda bu sene gidecek, oda trabzonlu. hangi kafiledensin abi? belki tanisirsiniz? milli görüs sanirsam??

selametle..