Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.10.2007, 15:40
egzotic1

Teşekkür etti: 0
2 Teşekkür 2 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız Dervisan_Esma
Mesajı göster
Hadis Meali :

''Iman elde Ates gibidir. Tutanin eli yanar , birakanin imani gider''

Millet ne düsünürse düsünsün. Fitne ile kast Millet onu bunu demis degildir. Ozaman bazi kisiler Namazida biraksin [hasa] , cünkü Namaz kilana yan bakanda var. Veya Adamlar Sakallarini kazisin [hasa] cünkü Sakala karsi olanlarda var. Sanki Efendimizin Zamaninda yok muydu? Vardi!

Sahabi Annemizin Carsafini Yahudi cekti , Efendimiz ne yapti ? Aman Fitne cikmasin Carsafini cikar mi dedi , yoksa Savas mi acti ? Allah askina Fitne ne demek onu bi ögrenelim... Görüyoruz Fitne cikmasin diye millet Tekbir Giyim giye giye ne hale geldi... Hem Türkiye'de Carsafli veyahut Peceli bir Kadina yan yan bakacaklarini hic sanmiyorum , Türkiye Elhamdulillah böyle giyinenler ile dolu ve doluyor , Allah dahada artirsin.

Örtünmeden kast ; taninmamaktir! Yoksa Ibn Abbas gibi bir Evliya , Sahabi , Ulema vs. öyle bi Görüs nakletmez idi. Vesselam

[bu yazdiklarim sadece sana degil egzotic abi , alinma inshaallah ]

Ben inanıyorum ki çarşaf örtülerin en güzeli..
.

ama eklediğin hadisi şerifler vacib olduğunun kanıtı mı?
Hangi alim vacib demiş, hangi fıkıh kitabında vacibtir diye geçmiş ...
Onu bize bildirmedin

İkincisine gelince
bugün sokakta çok nadir çarşaflı görüyoruz.
Görüldüğünde çocuklar dahi elleri ile işaret edebiliyorlar onları...

Bugün çarşaf giyince müslüman dahi cahilliğinden olur olmaz laf edebiliyor
Onların bu şekilde günaha girmelerine diğer tesettürlüler değil çarşaf giyenler vesile oluyor...

Bu bile yetmez mi?

Sevdirici olmak dururken, örnek teşkil etmek dururken çarşaf giyerek insanları soğutmak ne kadar doğru?

Emre uygun başka türlü kapanmak , örtünmek varken çarşaf giymemenin günah olduğunu "vaciptir" diye ifade ediyorsunuz aslında. Hiç de hoş değil...