Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.10.2007, 18:03
Dervisan_Esma

Dervisan_Esma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 214
124 Teşekkür 97 Mesaja aldı
Egzotic Abi Yukarida Ibn Abidin / Ibn Abbas / Reddul Muhtar / Fetavayi Hindiye / Fethul Bari / Fetavayi Samiye gibi Eserlerden alinti yapildi. Reddul Muhtar ile Fetavayi Hindiye'ye herkes ulasabilir...

Tamam , belki Carsafli biri disarda gezince , ona laf atan veyahut yan gözle bakan olabilir , olsun! Kendi Sorunu... Efendimizin Zamaninda olmadi mi ? Efendimiz ne yapti ? Cikar Carsafini mi dedi , yoksa Savas mi acti ?

Biz kendimizi Münafiklara / Münkirlere / Fasiklara begendireceksek ozaman Kafir gibi dolasmamiz lazim , estagfirullah...

Ben Pece takmiyanlari [hasa] kinamiyorum , neticede herkesin Akli var , okumak icin gözü var , duymak icin kulagi var.

ilim'e öyle böyle ulasabiliyoruz , tabi ki ilimi kimden ögreniyoruz , ona bakmamiz lazim. Sahsen benim icin Müctehid Imamlar yeter. Ehli Sünnet'in görüsüde budur. Zeyneb , Fatma , Ahmed , Mehmed , Ali mi daha alim yoksa Imam Hanefi , Imam Shafii , Imam Maliki ve Imam Hanbel Rahimullahi Aleyhim Ecmain mi ?

Senin demek istedigini anliyorum , fakat Islam'i Millet begensin diye degistiremeyiz.

Simdi Farz ve Vacib var , ve Sünnet var. Belki bir Erkek Sarik sarmayabilir , nitekim Sarik Farz veyahut Vacib degildir. Ama Sakalini tras etse Fasik olur , nitekim bir Mezhep haric bütün Mezheplerde Sakal tras Haramdir. Birisinde Tenzihen Mekruh.

Cübbeli Ahmed Hocaefendi Sohbetinde : Biri Sakalini tras etse, digeride ne güzel olmusun derse, güzel olmusun diyen Kafir olur , buyuruyor. Berika gibi Eserlerde buna benzer ifadeler mevcut.

Misal Imam Shafii'ye göre Müzik ve Teganii dinleyenin Sehadeti Kabul edilmez [Avariful Mearif / Imam Suhreverdi].

Biz kendi kafamiza göre fikir ortaya koyamayiz , Ehli Sünnet isek Ulema'ya tabiyiz..

Allah hepimizden Razi olsun...
Dervisan_Esma isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla