| Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız kılıçustası | | | | |
| s.a.
ümmet- i Muhammed (s.a.v.s.) ;
tasavvuf = İSLAM ın içsel boyutu , (takva + zühd + ihsan )
tarikatdışı tasavvuf var mıdır ?
tarikatlara girmeden insanlar "hakiki iman" ı , ihlası ve "rıza makamını" elde edebilirler mi , edemezler mi ? | |
| | |
Tarikatdışı tasavvuf varmıdır = Hayır (bence)
Allah-u teala dilerse bir kulunu kendine dost kılmak , onu bir şekilde kendine ulaştırır zaten...Bu belki ilk anda tarikatla olmayabilir ama yolun nihayetinde buldurdugu zaten tarikatla olacaktır...
Belki Bişr-i Hafi hz. gibi ismi celilin yazılı oldugu bir kagıda hürmetle , belki damda deve ararken , belki de tanmışlık sonucu yürek yanıgını ile yapılan tevbe itigfarla...
Ama hepsi sadece kendine dost kılmak için bir vesile neticesiyle....Herkesin vesilesi farklıdır ama ulaşılacak yol birdir ...
Nefis mertebe yolunun çetin oldugu ve bunun asla tek başına yapılamayacagı anlatılırı kitaplada...Haklıdırlar...Bu acz aklımızla basit şeyler için bile bunca hata yapabilir ve yanlış durumlara meyil göseterebilirken nefs mertebesi gibi "benlik" durumunda insan mazallah şaşırabilir....oldum sanıp tepetaklak devrilebilir...
İçimdekileri daha detaylı anlatmak isterdim ama fazla vaktim yok umarım anlatabilmişimdir....Malum kurstayım ve hocamdan gizli yazıyorum..
V'eSSelam