| daha okula gitmeden ihlas, kevser, subhaneke, fatiha vs öğretmişlerdi, öğretilenler bir namaz kılabilecek kadar sure ve dualardı yani..
sonra her yaz gittiğimiz kuran kursunda üstüne yenilerini ekledik ezberlerin ama liseden sonra yatılı kursa gittiğimde o güne kadar ezberlediklerimin hepsinin yanlış olduğunu farkettirdiler sağolsunlar..
senelerce ezberlediğim süreleri doğru olarak yeniden ezberlemek dünyadaki en zor işti benim için.. hiç bilmesem daha kolay olurdu.. onun için çocuları yada küçük yakınları olanlar süre ezberletirken en baştan doğru şeklini ezberletsinler..
yoksa birçoğumuzun kuran okuması teşbihte hata olmaz diye söylüyorum, lütfen kürt kökenli kardeşlerimiz alınmasınlar, Kürtlerin Türkçeyi konuşmasına benziyor..
Her dilin kendine özgü kuralları vardır, bunlara dikkat etmek gerekir. Kuranı okumak ise başlı başına bir sanattır. Biraz bilenler bana hak vereceklerdir, Kuran arapça olduğu halde arapça konuşmalarda bile olmayan sadece kuranı okuduğnuzda uyulması gereken bir takım kurallar var.. Hele okunan Rabbimizin kelamı olunca daha hassas olmak gerekiyor..
__________________ Altın Ne Oluyor, Can Ne Oluyor? İnci Mercanda Nedir, Bir Sevgiye Harcanmadıktan, Bir Sevgiliye Feda Edilmedikten Sonra? -Mevlana- |