Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.12.2007, 12:03
Omar_Muhtar
Yenilgi Yenilgi Büyümek

Omar_Muhtar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 7
17 Teşekkür 15 Mesaja aldı
Karısı kara çarşaflıdır dediler dehşete düştüm

Benim fotoğraftaki keçi sakalım ile yazı konusu olarak seçtiğim bazı hususları bağdaştıramayan okurlarım var. Ama Boyuthaber’de yazmanın da böyle bir zorunluluğu var. Yani bu sitenin okuyucularının ilgi alanlarına dair önemli konuları takip etmem ve onları paylaşmam gerekiyor.
Yine öyle bir konu ile karşınızdayım. Çok kısa yazacağım. Uzun yazmayı gerektirecek bir konu değil çünkü.
Gül’ün bugün basının hepsini meşgul eden “kara çarşaflı eşi olan rektör adayı” açıklamasına değineceğim.
Gül’ün basına yansıyan açıklaması şöyle; "YÖK'ten 3 ismin bulunduğu bir dosya geldi onay için. Adaylardan biri hakkında bilgi notu vardı. ‘Karısı kara çarşaflıdır.” Dehşete düştüm. Rektörlüğe soyunduğuna göre olsa olsa 'eşi başörtülü birisidir' diye düşündüm. Talimat verdim. Araştırdılar, 'Adam bekâr' dediler. Bir yanlışlık vardır, belki boşanmıştır. Bir daha bakın dedim. Sonra, 'Hiç evlenmemiş' dediler. “
Gül, bu açıklaması ile “kara çarşaflıları” incittiğinin farkında mıdır, değil midir?
Gül, bu açıklaması ile eşi çarşaflı olanların bazı görevlere atanamayacağının ihsas ettirdiğinin fakında mıdır, değil midir?
Gül, bu açıklaması ile “filanın eşi kara çarşaflı” şeklinde kendisine ve devletin diğer birimlerine gelecek her türlü ihbarın dikkate alınacağının teminat altına aldığının farkında mıdır, değil midir?

İsterseniz doğrudan Sayın Gül’e de soralım.
“Sayın Gül, neden dehşete düştünüz? Diyelim ki size, yarın bir valinin, kaymakamın eşi çarşaflıdır derseler de, dehşete düşecek misiniz?”
“Sayın Gül, kimlerin eşinin başörtülü olması sizi dehşete düşürmez, kimlerin eşinin başörtülü olması ise dehşete düşürür?”
“Sayın Gül, seçimler boyu oy istediğiniz Kayserililerin, Yahyalıların, Develilerin hatta İstanbulluların, Fatihlilerin, Ankaralıların bir kısmının eşi, annesi, teyzesi başörtülü, bunlara mesajınız nedir ?”
“Sayın Gül, 'Karısı kara çarşaflıdır dediler, dehşete düştüm' cümlesini kurarken aklınız, yüreğiniz, ferasetiniz hiç mi dur demedi?”

Son soru da derneklerimize.
MazlumDer, AkDer, ÖzgürDer’in ve benzeri derneklerin değerli yöneticileri ! Siz neden bugün, Gül’ün bu açıklamasında gizli de olsa bir ayırımcılık var diye tepki vermediniz?
Rektörün hakkı savunulurken, çarşaflıların itelenmesi anlamına gelen bu cümleyi -sehven de söylenmiş olduğunu duşünseniz bile- neden düzeltme ihtiyacı hissetmediniz?

Nedim İlkay
nedimilkay@boyuthaber.com

Bak, arslan hakikate, ispinoz kafesinde;
Tartılan vatana bak, dalkavuk kefesinde! n.f.k
Omar_Muhtar isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla