| Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız addanali | | | | |
| recai kutan ve ekibi 10.cumhurbaşkanlığında ahmet necdet sezeri desteklemedimi?............... | |
| | |
Dengir Fırat'a sordum:
- Cumhurbaşkanı Sezer ile ilgili çok dolusunuz galiba... - Nasıl olmayayım? Çok açık söylüyorum; en büyük günahım maalesef O'dur. - Bunu 'yazılmamak kaydıyla' söylemiyorsunuzdur umarım. Yazabilir miyim bunları? - Tabii ki yazabilirsiniz... - Sezer'in seçilmesinde sizin nasıl bir rolünüz olduğunu düşünüyorsunuz? Yani sizin sayenizde mi çıktı Cumhurbaşkanı Köşk'e? - Açıkçası öyle oldu. Ben, kendisinin hukukçu kimliği ve Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'ndaki çizgisi sebebiyle çok doğru bir isim olduğunu düşünüyordum. Kendisine oy vermemin ötesinde...
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, hatırlayın o günleri, beş partinin mutabakatı aranıyordu. Biz o zaman Fazilet Partisi'ndeyiz ve grup Sezer'e karşı. Gece yarısı tam iki saat boyunca konuşma yapıp grubu ikna ettim. Recai Bey (Kutan) bile, 'Tamam o zaman. Oy veriyoruz' dedi. - Yani Ahmet Necdet Sezer bu sayede seçildi, öyle mi? - İnanıyorum ki, eğer o gün o konuşmayı yapmasam, o mutabakat oluşmayacaktı. Çünkü biz 'Hayır' deseydik, ANAP da zaten müteredditti, o zaman onlar da desteklerini çekecekti. Hatta belki DYP bile. Dolayısıyla da bu iş olmayacaktı. - Ve bugün pişmansınız... - Pişmanlıktan da öte... Dediğim gibi, amel defterimde, hesabını veremeyeceğim en büyük günahım budur. Nasıl bu kadar yanılmışım, nasıl bu kadar aldanmışım kendim bile anlayamıyorum. Herkese özür borçluyum.
http://www.bugun.com.tr/haberler/051207/p26461y172.asp