Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.12.2007, 21:19
sisterE

sisterE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 31
580 Teşekkür 424 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız hiraa
Mesajı göster
ecoutez moi, ne iyi dedin: "alamancilarin havasindan gecilmiyor" diye..

burada zar zor ay sonunu getirirken, altina mercedes cekip TR ye giden alamancilar. cok komik bi durum .. acinacak bi durum.. ama yok acinacak da birsey yok. cünki onlar böyle olmasini istiyor. cok kiziyorum bu insanlara.. böyle insanlar cocugun hicbir egitimine dikkat etmiyor. cocuk okulda ne yapmis ne etmis, hic tinmiyorlar bile. cok iyi biliyorum, babam cat pat almancasiyla her velilertoplantisina gelip, benim ara sira canimi okumustu :) ama ALLAH razi olsun ondan, ne iyi etmisde beni ilim icin azarlamis.. arkadaslarimin ailesiyle kontak kurdu ve almancasini düzeltti..

TR den gelipde okumakmi? diyorsaniz.. evet onu yapanda var! bir arkadasim TR den biri ile evlendi, önce TR de yasadilar, kiz bunalima girdi.. isvicreye döndüler, arkadasimin esi burada ilk önce almancayi bir güzel ögrenip üniversiteyi okudu! bir isyerinde yüksek bir manager oldu.. simdi arkadasimin iki bebegi var, evde oturup onlara bakiyor, gecinip gidiyorlar cok sükür!

bir psikologla konusmustum, 5 euroya calisan gurbetcilerimiz, belirli bir süre sonra bunu gururlarina yediremeyip, bunalima giriyorlarmis.. sonra cocuklarina, hanimlarina kötü davraniyorlarmis.. depresyon vs yani.

uzattim galiba :)
güzel örnekler sunmussun..
almancilarin havasi...onu pek bilmem de...bazen gercekten sasiyorum....evler barklar cöküyor...cocuklarin üst basi da aynen ..ama her yil izine gidilebiliyor...belki onlarin hedefi de bu..burada tüm yil boyu rahat etmek degil...bir ay alti hafta nerne ise...kazandiklarini tr de yakinlari ile harcamak...
bunalim cok...buda dogru..
ve dogru olan birsey daha var..bazi türkiyeden evlenip gelen abiler kardesler buradakilerden daha azimli oluyorlar ve cabuk ögreniyorler dil veya is i