Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.12.2007, 03:58
mazlum

mazlum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 16
25 Teşekkür 21 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız Enzar
Mesajı göster
matiginiza hayranim, demek deve ile gitmek sünnet simdi kim yapiyor, ozamanin binegi deve idi simdi ise ucak araba vesayre. ginede bu demek degilki ozaman daki kurban kesim sarti bu idi bizim ki dada teknik gelisme bizim modern method daha iyi dir.

1. ozamanda bayiltma metodlari vardir, mesela bitkiyle uyusturmak
2. havyan kesimde belirli sartlar var bunlar yerine getirince hayvan birsey hisetmiyor, yani bir deveye vurani uyaran Peygamerimiz hayvani keserken onu düsünmemismidir.
3. bilim adamlari bile tartisiyor iyi keskin bir picak ehlinin elinde en uygunu oldugu söyleyen bilim adamlari var.
4. ceyranda hadi kalkiyor dedik, ama büyük bas hayvana silaha benzer bir aletle kafasina vurulyur, bir santim yakin capda demir bir alet kafatasini deliyor, o hayvanin geri kalama olanagi "0".
5. bayiltmada hayvana iki kez esiyet veriliyor bir soklamada birde kesimde, hadi hayvanin bünyesi göylü bayilmadi, Amerikada elektriikli sandalya meselsi, biri normal pirisden cikan ceyranla ölür biride yüksek gerilim hattini eller birsey olmas. hadi deyelim bu takdiri ilahi, ama o kurban esnasindaki hayvanin takdiri kesilmek, secilmis bir kutsal varlik.
Ilahiyatcilarin verdigi fetvalar malumumuz. Ancak hicbir müslüman kurulusu bu sok meselesine fetva vermeden önce kendi imkanlariyla müslümanlar tarafindan bilimsel bir arastirma ihtiyaci hissettimi.
Hep deniliyorki: sok tesiri sonucu hayvan kesilmeden önce ölmüs ise mundardir. Aksinde hayvan helaldir.
Ben senelerini kasapcilikta harcamis insanlara sordugumda, hayvanlarin bayiltma sonucu ölmedigini duyuyorum. Ancak bazi kasapcilarin dozajina fazla önem vermediklerinide söylemekteler.
Simdi söyleyin bana, daha insancil bir yaklasim ile hayvanlarin kesilmesine ne engeldir.
Ayrica hayvanlarin helal kesiminden ziyade, helal beslenmesine, hayvanlara saygili nakliyatlar,vs. ne kadar helal yani sünnet dairesi icinde.
Niye müslümanlar daha modern yöntemler gelistirmiyor veya mevcut yöntemleri inceleme ihtiyaci hissetmiyor.
Avrupada hayvanlarin nasil nakliyat yapildiklarina hic sahit oldunuzmu. Türkiyedeki gibi tekme tokat girisiyorlarmi. O insanlar Avrupada böyle bir davranis sergileyip birde televizyonlarda yayinlanmis olsalardi, kiyamet kopardi. Biz müslümanlar Peygamberimizin bir emziren köpegin rahatini bozmamak icin ordunun güzergahini degistiren o insanin ümmeti degilmiyiz.
Müslümanlarin en büyük eksiklerinden birisi, kendilerini gelistirme ihtiyaci hissetmemeleridir. Biz böyle gördük böyle yapariz mentalitesi yaygin.
Enzar senin soruna gelince. Nasilki rahatimizi düsünüp Hacca deve ile gitmiyorsak, Kurban meselesindede hayvancagizi düsünüp ona göre hareket etmemiz gerekmektedir. Buna Din engel teskil etmez.
Ayrica Enzar sen elektrikli sandalyede oturmus gibi konusuyorsun.
mazlum isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla