Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.06.2003, 00:29
TALHA-61
el-Mübarek :)

TALHA-61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 26
157 Teşekkür 82 Mesaja aldı
Fatih Sultan Mehmed (rah.) Istanbul’u fethettigi gün, büyük bir sevinc icinde sehre giriyordu. Insanlar onun sevincini bu büyük fethe bagliyor ve kendisini övüp duruyorlardi. Ama büyük SULTAN onlari söyle uyardi:
Bende gördügünüz bu sevinc, su kalenin fethinden degildir. Ben AKSEMSEDDIN gibi bir VELININ benim zamanimda yasadigina sevinirim. (1*)
Büyük SULTANIN bu sözü ondaki ilim ve irfan anlayisini gösteriyordu. Hz. Fatih gercek fethin kalplerde olacagini söylüyordu. Gercek fatih olarak kalplere hükmeden ve onlari sevgi ile fetheden ALLAH DOSTLARINI görüyordu. Kalbin kalelerden cok zor fethedildigini biliyordu. Yüce RABBINI tanimayan ve nurla aydinlanmayan kalbin nefsin esiri, seytanin karargah yeri oldugunu ögrenmisti. ALLAH DOSTLARinin kiymetini biliyor ve söyle dua ediyordu: ALLAHU TEALA hepimizi sefaatlerine kavustursun. (1*) A. Ihsan Yurd, Fatih’in Hocasi Aksemseddin, 58-62
Kaynaklariyla Tasavvuf 1
Dr. Dilaver Selvi

selametle

~ TASAVVUF, DÜNYA ADAMINI ALLAH ADAMI YAPMA SANATIDIR ~

ALLAH'ım! İsmini söyleterek canımı al, İsmını söyleterek beni dirilt! (AMIN)
TALHA-61 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla