mrh bende yeniyim mesajinda basligin ilgimi cekti
hikaye okumak istermisin masal gibi
türkcem çok kötü konusmada iyide yazilida sinifta kalirim bu nedenle affiniza siginiyorum.Hikaye söyle basliyor!
70 li yillarda gurbete yola cikan bir aile ve 3 cocukari.Geldikleri ülkede dinlerini yasarlar kendilerine göre.bayramlar çocuklarda sadece yeni kiyafet elbise cagristirir.Ramazan davetlerine arkadaslara gidilirken anne ve babanin aralarinda söyle konusmalar gecer
-iftara daha 1.5 2 saat var ben sigarasizliga dayanamam hanim iyisi sen oruc oldugunu söyle ben tutamiyarum derim
-tamam tamam her ramazan ayni mesele ......
Bu arada dede vefat etmistir ve nineyi yanlarina alirlar ve evde bir tek yasli nine namaz kilar.Cocuklara bildigi surelerden ögretmek ister! ihlas suresidir ilk ögrendikleri sure.Ninenin sözlerinden etkilenen cocuklarin büyügü bismillah der bir ise baslarken (aklina geldigi zamanlar ) bir aksam sofra hazirlanirken elinden ekmekler yere düser ve bismillah der. BISMILLAH.O da ne! ne dedin sen diye çikisir babasi bismillah demek seytan demektir bismillahirrahmanirrahim desene duymayayim bir daha diye azarlar kizi.Yillar gecer,seneler su gibi akar gider.Kücük kiz büyümüstür 29-30 yaslarinda annedir,o yasa gelmistir ama cevresindede görmemistir kendi anne babasindada abdest alip namaz kilan.Genç anne sanmaktadirki insanlar genç iken isterlerse namaz kilarlar,namaz yaslilara farzdir cünki o yasa kadar cevresinde sadece yaslilar sürekli namaz kilmislardir.Bunalimlar,depresyonlar,yasamindaki büyük boslugun nedenlerini aramaya baslaR.Isinden ayrilip evinde oturmaya karar verir cocuklariyla ilgilenmek cevresindeki arkadaslariyla oturumlara katilmalar ne gezer o bosluk dolmuyormus.Artik zamanda bol ya tv dizilerinden birine bakarken cok etkilenmis.kafaya koymus bende namaz kilacagim namaz kilmaya ögrenmek isterken neler neler ogrenmis namazin her muslumana farz oldugunu orucun zekatin diger dini bilgileri hadisler islam ilmihalleri okur okumayi sevmeye baslar vs vs ...... Kisacasi anne babasinin ona ögretemediklerini ögrenmis olur .Ha bu gün ha yarin baslayacam namazima diye haftalar geçer.namaz kilmayi ve namaz surelerinin bir kismini ögrenir ve bir gece YA
ALLAH BISMILLAH deyip yatsi namazini kilar.Kilar ama göz yaslarini tutamaz içinde huzur,mutluluk,sevin,nese dolup tasiyormus.O günden sonra devam etder namazina lakin o ilk kildigi namazin tadini o ilk namazdaki husuyu yakalayamaz.O ilk kildigi namazdan 3 yil sonra esinin rizasini alir testtüre girer cevresi yadirgar nasil olur bunda bir is var imkansiz derler,arkadaslari nerden cikardin saka ediyosun dalga geciyosun derler.Yasadigi yabanci ülkede ilk defa ayrimcilikla karsilasir bu olaylar bir kac defa tekrarlanir farkli yerlerde devlet dairelerinde islem yaptirirken falan hele hele is bulmakta zorlanir lakin bunlar ona hep fasa fiso gelir cünki ONUN ICINDEKI BÜYÜK BOSLUK DOLMUSTUR .
ameller niyetlere göredir allaha dua et ins. dualarin kabul olur
ben söyle dua etmistim
ya rabbi
bilerek bilmiyerek isledigim bütün günahlarima
tevbe estafurullah
ya rabbi ya hayyum ya kayyum
ya rahman ya rahim
allahim beni senin razi oldugun kullarinin yoluna ilet
abdest alip namaz kilmayi bana nasip et zorluklari asmak nasip et
ayetel kursiyi okudum ve dualarimin kabulunu dileyip amin dedim
allah her dileyeni razi oldugu kullarinin yoluna iletsin