Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.01.2008, 13:11
MiHENK

MiHENK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 18
11 Teşekkür 4 Mesaja aldı
Teşekkürler Egzotic1,
Duygularını aynen paylaşıyor, duana içtenlikle 'amin' diyorum.

Evet bu makale uzun yıllar önce ilk defa bir gazetede yayınlandığında o gün akşama kadar, gözyaşlarım sel olup akmıştı. Ve o makaleyi kesip kimlik cüzdanıma gösterdiğim ihtimamla aynı oranda sakladım. Bu benim geçmişimin en güzel özetiydi. Bana kim olduğumu, nasıl bir milletin evlâdı olduğumu, nereden gelip nereye gitmem gerektiğini gösteren en sarih bir mesaj, en kıymetli yol haritamdı. Abarttığımı düşünmeyin lütfen. Iğdırlı Hasan Onbaşı bana Allah'ına, dinine, vatanına bağlılığın ufuk çizgisini, buudlarını göstermişti. Ne kadar çok isterdim ki, her Türk çocuğu, her vatan evladı bu yazıyı mutlaka okusun ve "duruş"u hakkında, olması gereken hakkında mutlak ve kesin bir fikir sahibi olsun. Keşki Milli Eğitim Bakanlığımız bu makaleyi okul kitaplarına 'okuma parçası' olarak koyabilseydi.

Not: Unutmadan bir hususu daha arzedeyim. Bu yazıyı buraya alıntılamadan önce ilgili bölümleri taradım; eğer varsa ben bi daha yazmayım diye. Göremeyince alıntıladım. Görsel ve estetik bir font vererek kolay ve rahat okunmasını sağlamaya çalıştım. Lakin daha sonra -belki biraz- ilgisiz bir bölüme Hizmet_ nickli kardeşimizin bu yazıyı alıntıladığını farkettim. Kendi yazımı silmek istedim fakat silemedim, kıyamadım. Herşeyde bir hayır vardır diyerek öylece bıraktım. Vesselam.