|
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız A.Цras |
|
|
|
|
|
...
putlara secde eden budistlere ne diyeceksiniz merak ediyorum...
ya zaten insanın kaderinde kanser hastalığından olmek varsa, isterse alnı secdeden kalkmasın...
son zamanlarda neden bu tür araştırmalar neden gündeme geliyor sanıyorsunuz?..insanlara ibadetlere yöneltmek için mi ? faydasını bil bilme ..aklına yatsın yatmasın
Cenab-ı Allah'ın emrettiği bütün hükümlerde bir hikmetin bir yararının mutlaka olduğunu biliyoruz. Bunu BİLİMLE tasdik edince noluyor? ya da faydalarını bildik , okuduk öğrendiiiiiiikkk...ha bu benim aklıma yattı...ii faydalı bi ibadetmiş...ii ozama yapayım...oruç? faydaları biliniyor...bilmsel olarakta kanıtlandı..gel gelelim açlık sözkonusu olunca...tutmuyor...hani bilim..akla yatmadı ya bi kere...
efendimiz (s.a.v) bir hadislerinde , tam olarak aktaramıcam ama buyuruyor ki;
"sinirlendiğinde ayaktaysanız oturun , o da olmadı yatın, eğer ki o da olmazsa kalkın abdest alın "
ya çok yakınlarımda gördüğüm için bu hadiseyi aktarıyorum.. söz konusu durmda bu olay bilmle kanıtlandığında kişi bunu uygulamaya basladı. hani hadiise serife riayet?? niyetler farkında olmadan kayabiliyor. bunu anlatmaya çalışıyorm...
----
aslına bakarsanız ,evt konu saptırılıyor..amma ibadetler bu boyutlarıyla halka yansıtılınca saptırılıyor..
|
|
|
|
|
Konuyu öyle bir hale getirdinizki acan kardesimiz böylebir konu actigina pisman olmustur büyük bir ihtimalle.
Namaz sagliga faydali oldugu icin, yeryüzünde namaz kilan müslüman varmi acaba?
Namaz Allah'a yaklasmanin en kestirme yolu oldugu gibi, sagligada oldukca faydali, bu yönünü inkarmi edelim istiyorsunuz.