| Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız cigDosH | | | | |
| 
dinen öyledir ama benim dayi ve teyze ogullari benim candan kardeslerim..
ne ben, ne de onlar bana farkli gözle bakar 
aralarinda sirf kiz torunu olmak ne zormus ya  | |
| | |
yakın akraba ölümdür buyuruyor hz peygamberimiz.
bir dayı oglu veya amca oglu veya teyze oglu veya hala oglu size eve gelse ,sizde yalnız olsanız.belki kimse şüpelenmez,vede kötü düşünmez vede siz bir birinizi kardeş gibi göre bilirsiniz.ama halvet ,yani yalnız baş başa kapalı bir ortamda kalmak haramdır.iki namahrem kişi yalnız başına kalsalar üçüncüleri şeytan olur. şeytanda malum.
haram ,haramdır. bir sakıncası olmasa dinimiz yasaklamazdı.bu işler abi kardeş demeye bakmaz,nefis şeytan araya girdimi felaket bekle.
hatta bazı Alimlerimiz buyurmuşlarki, bir gelin kayın pederiyle yalnız başbaşa kalmaları mekruhtur.demekki burdada şerre açılan bir kapı var.
az duymadık eniştesiyle kaçan,baldızını kaçıran. halvete haremlige selamlıga dikkat edilmezse al sana felaket.
bir erkek oglan kardeşinin evine gitse ,oglan kardeşide evde olmasa hanımı kapıyı açsa ,kardeşi evde olmadıgı işin o eve girmesi caiz degildir kimse yoksa halvet olur,yetişkin çoukta yoksa ,yani küçük çocuklar halvetin ortadan kalkmasını saglamaz.
bu zamanımızda kardeşin evine gitmekte ve yengesiyle oturmakta mahsur gören ne kadar insan vardır,çok azdır. kardeşin evde yok sonra gel diyecek,veya kardeşim evde yoksa ben sonra yine gelirim diyecek ne kadar şuurlu insan vardır acaba.