|
bu haremlik selamlık konusu okadar önemliki.musadenizle yaşanmış yakinen bildigimiz ,avrupada olan bir olayı aktarayım.
----
mümin kardeşlerimizle bir vakit namazını ede etmiş mescidden çıkıyorduk.yanımda sözü dünlenen cematin eskilerinden olan bir hatırı sayılan kardeş vardı. baktıkki mescidin kapısı ile dış kapısı arasında bir müslüman bekliyor, yanımdaki kardeş ona yaklaştı ve sordu nasılsın nevar neyok,adam dediki falancayı vurmaya geldim elinde silah.arkadaş dediki neden olurmu hiç öyle şey müslüman müslümanı öldürürmü ,mesele nedir diye sordu.adam diyorki içerdeki falanca zat karısını boşamıyor,ben onun karısını onun karısıda beni seviyor dedi.vuracak olanda vurulcak olanda ikiside evliler,ve bunlar Ailece bir bir lerine gidip geliyorlar.ama haremlik selamlık meselesine dikkat etmiyorlar ,karışık oturuyorlar yani. neyse arkadaş adamı vaz geçirdi ikna etti.arkadaş bu işe inanmadı ,diger vurulcak adamın karısıyla konuşmak için beyinide aldı eve giddik.hakikaten kadında o adamı istiyor seviyormuş,boşanmak iştiyor kocasından.
arkadaş o kadının kocasını ikna etti oglum bu kadından hayır gelmez bu kadını boşa gitsin yoksa bunlar başına iş açarlar.neticede adam karısını boşadı sonrası ne oldu bilmiyorum.
bunu benzer olaylar duyduk ve gördük.
alıntı.
iki yabacı insan karşı karşıya oturdukları zaman, kadının kucana bir şeytan oturur kadının bir yerini mutlak karşıdaki adama begendirir,kadın güzel olmasada,şeytanın ençok sevdigi işlerden biriside yuva yıkmaktır. Allahu tealanın helal kılıpta en sevmedigi şey boşanmaktır.arşı ala titriyor boşanma olayında.
islamdaki haramlar mutlaka bizim yararımıza ,faydamızadır.
haramların yasakların hikmetini ister bilelim ister bilmeyelim.
|