| Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız HASGIZ | | | | |
| Zina ve tecavüzde hiçbir dahli ve suçu olmayan bir yavruyu öldürmenin caiz olduğuna bütün dünyanın üniversiteleri caiz deseler yine de bu cinayet caiz olmaz.
Hayrettin Karaman | |
| | |
Kimdir bilmiyorum ama kendisinde annelik duygusunun olmadığı kesin :)
Acaba siz bu olaya fazlaca mı babalık duygusuyla yaklaşıyorsunuz.....?
| Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız kılıçustası | | | | |
| yani bir mesele bu kadar alakasız yerlere bağlanarak görüş serdedilir...fıkıh , demokrasi değildir...sorunu olan "SORUMLU" kişiye başvurur ve kendi özel fetvasıyla amel eder...
alıntıladığın bölüm ( baştaki yani en az mekruh olan) "TAMAMEN NORMAL ŞARTLAR ALTINDA OLAN MÜDAHALEDİR"....
ortada normal değil "ANORMAL" bir durum vardır...bu gözlerden kaçırılmasın...ortada bir TECAVÜZ var...(ALLAH MUHAFAZA)...
biz ahlakı bozuk olanların sadece tecavüz sonrası oluşanlardır demedik ki ?
tecavüz sonucu meydana gelen bebeğin genleri hangi meşum olay neticesi oluştuğu ortadadır...tabii ki normal evliliklerden de genleri bozuk çocuklar oluşabilir , normaldir...nasıl ki "IRSİ OLARAK ÇOCUK BABASININ YA DA ANNESİNİN BEDENİ HASTALIKLARINI TAŞIYABİLİYORSA (bakınız ; tıp ilimi) aynı bunun gibi ahklak ta belli bir ölçüde kalıtımsaldır...vurgulanan budur , yukarıda.... ya hu bu fetva , tevacüz olayından "MAĞDUR " olan ve bu bebeği "DOĞURMAK İSTEMEYEN ANNE ADAYINA" verilmiştir...adı üstünde "FETVA"...
Irakta ebu gureyb hapishanesinden kadınların yazdığı mektup herkesin malumudur , herhalde unutuldu...
bu fetva en başta "TOPLUM" açısından değil mağdurun durumu gözönüne alınarak verilmiştir...
ĞAYBA BAKARAK FETVA VERİLMEZ...HALE BAKILIR...
ayrıca bu meselenin "rızık" la hiç bir alakası yoktur...
MERYEM a.s. ı bu mevzuda zikretmek abestir...
bence sen , ebu gureybden yazılan mektubu bir hatırla...
sonra "mukallid" ehil bir kişinin fetvasına itiraz edemez...
bu mesele tecavüze uğrayanla kendisi arasındadır... insan olmayan bir canlıyı düşünürken insan olan diğer canlının "diriliğini" göz ardı etmeyiniz...
karıştırdığın diğer mevzuda alıntıladığın bölüm "normal ilişki" sonucu oluşan hamileliğe müdahale ile ilgilidir... | |
| | |
insan olmayan bir canlı.....................
ilginç............
ugh (anlamını bilmesem de)
Kişinin kendi özel fetvası daha da ilginç.... Durum demiyorum bakın,,,
Allah düşmanımızı dahi o duruma düşürmesin.... Durumlar üzerine karar verilir, az mekruh hiç mekruh vs... Allah'la kendi arasındadır... ama her özel hal için fetva verilecekse vay vay..... ne gibi....mesela şu an sizin böylesi bir halde evet efendim öldürün bu anormal ilişki sonucu dünyaya gelmiş bozuk çocukları demeniz gibi...... beni bu bozuyor anlıyor musunuz... annelik duygusudur geç, fetva şudur şeriat budur deyip bu kadar
kolay ve aleni hüküm bildirilmesi (belki babalık! duygusuyla)...
selametle....