Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.01.2008, 12:33
Ali

Teşekkür etti: 101
181 Teşekkür 111 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız grunburg
Mesajı göster

insan olmayan bir canlı.....................

ilginç............

ugh (anlamını bilmesem de)

Kişinin kendi özel fetvası daha da ilginç.... Durum demiyorum bakın,,, Allah düşmanımızı dahi o duruma düşürmesin.... Durumlar üzerine karar verilir, az mekruh hiç mekruh vs... Allah'la kendi arasındadır... ama her özel hal için fetva verilecekse vay vay..... ne gibi....mesela şu an sizin böylesi bir halde evet efendim öldürün bu anormal ilişki sonucu dünyaya gelmiş bozuk çocukları demeniz gibi...... beni bu bozuyor anlıyor musunuz... annelik duygusudur geç, fetva şudur şeriat budur deyip bu kadar kolay ve aleni hüküm bildirilmesi (belki babalık! duygusuyla)...

selametle....

kusura bakma ama ,

bu meselede yazı yazabilmek için biraz , bak biraz diyorum , FIKIH NEDİR FETVA NEDİR bilmek lazım...

bilseydin , kişiye özel fetva ya itiraz etmezdin...nasıl ki günümüz hukukunda da problemler şahısların dilekçeleri ile dava haline geliyorsa , eski HUKUKÇULAR yani FAKİH ler kişilerin hem sosyal yapı içindeki problemleriyle hem de şahsi problemleriyle de ilgilendiklerinden , ÇÜNKÜ DİN BÖYLE BİR ŞEY , FETVA soru soran kişinin şahsına verilmektedir...FETVA KESİNLİKLE ŞAHSA ÖZELDİR...sonradan bazı hükümlerin genelleştirilmiş olması , fetvanın bu özelliğini nakzetmez...

insan olmayan canlı tanımlaması da "FIKIH İLMİYLE " alakalıdır...

ayrıca benim yazımdan " mesela şu an sizin böylesi bir halde evet efendim öldürün bu anormal ilişki sonucu dünyaya gelmiş bozuk çocukları demeniz gibi...... " şeklinde bir anlamı nasıl çıkardın..UGH...ben fetva nın "şahsi" olmasına dikkat çekmişken...

evet , aynen bir doktorun hastasına senin hastalığın şu , tedavisi de bu...demesi kadar İNSANCA bir yaklaşım...

saygılar...
Ali isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla