Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.01.2008, 23:30
addanali

addanali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 27
14 Teşekkür 10 Mesaja aldı
Kızlarımızıda erkek çocuklarımızıda okutmalıyız.....Ancak ilk önce islami tedrisattan geçmeliler(aile içi eğitim çok önemli) ve bayanlar başarılı olacakları ve bayanların görecekleri işler de eğitim almalılar,sağlık sektörü en bariz bir şekilde örneklendirebileceğimiz bir alandır....Nasıl ki erkekler hasta oluyor ise bayanlarda hasta oluyorlar.....Harama ve helala dikkat edilmesi ve bu haremlik uygulamasının sosyal hayatta tatbiki için elzem bir durumdadır....Evet bayanların eğitimide çok önemlidir...Başka sektörlerde de bayanların ön plana çıktığı durumlar vardır....Kardeşlerimizden bayanların eğitim almalarının islami yaşamı icraa ettirecek meslekleri burada bizlerle paylaşmaları okuyanlar açısından çok faydalı olacaktır......Erkeklerde erkeklerin yapacakları işlerde eğitim almalılar .Eğitimsiz insan islama göre eksik insandır.....İlla eğitim illa eğitim....Anneler eğitimli olur ise neslin kalitesi artar.....Toplumun seviyesi yükselir........Bir anne adayı ilk önce kendi ailesinde islami hassasiyeti kazanmalıdır....Olmadı tövbeden sonra mutlaka ama mutlaka kendini yetiştirmelidir....Hem kendi ameli için hemde çocuklarının ahiret ve dünyasının dinamik olabilmesi için.........Hem de toplumun islami yaşamına katkılı olabilmek için ........Eğitim şart.........