| ''Uzağa Mümkün Olduğunca Uzağa''
Bir çizgi roman kahramanından çıktık yola... Çizgi roman kahramanı Corto Maltese kendisine sorulan ''Yolculuk nereye?'' sorusuna hep aynı yanıtı veriyordu: Uzağa...
Aslında bu soruya Baudeire gibi, '' Neresi olursa,neresi olursa...Yeter ki dünyanın dışında olsun,'' Yanıtını verebilirim sevgili günlüğüm Yni ''kendının dışına çıkma isteğini'' böylede ifade edebilirim ama ben Corto Maltese'ninkini tercih ediyorum:Uzağa...
Bundan bir dostada bahsetmiştim evvel zamanda günlüğüm.Sanada anlatayım.
Aslında bu soruda cevapta asla fiziksel bir tanım değil.
''Çölde ayağımın altından kayan kumlarla mücadele ederek bir tepeye tırmanıp güneşin batışını izlemeye çalışırken de
Hep bir durum söz konusuydu ruhumda. Ve Cassis'te bir balıkçı tezgahında üzerine deniz kokusu sinmiş bir bardak buz gibi su içerkende ben bu kadar uzaktaydım...
İşte bu kadar...''
Artık gezme işini bir yaşama ve yaşamını sürdürme haline getirmiş 21. yüzyıl gezgini olmama imkan yok.Daha önce görülmemiş yerleri görmek,bilinmeyen sularda yelken basmak,adı bilinmeyen bitkilerden yapılmış aromaları tatmak olanağı yok.
Ve 21.yüzyılın başında uzağa gitmek isteyen birisinin yapabileceği tek şey ancak ''turist'' olmak. Buda önceden hazırlanmış programlar,animasyonlar,mutlaka görülmesi gereken yerler(!) demek.
Özgürlük duygusunun plastikten yapılmış bir kopyası sanki.Ona benziyor ama gerçek değil.
Onun için ''Nereye?'' diye soranlara bende Corto Maltese gibi ''uzağa'' yanıtını veriyor.
Özgürlüğümü taşıyabileceğim kadar uzağa...
(Çünkü biliyorum bazen,sadece yürüyebilmektir özgürlük...)
Yar-i Esra-ri...