Selamun aleykum,
Değerli kardeslerim,İtimat kardesin yazdıkları ile Gülru kardesimizin Prof. Esad Cosan Hoca'dan aktardıkları aslında konunun anlasılması acısından yeterli olmasına ragmen,konunun bir de îmânî yönü vardır.Şöyleki,İnsanın bazı sözleri ve fiilleri küfrü de gerektirir.Şimdi bir müslüman bayan,Baş acmanın haram olduguna inanmakla beraber basını acsa,bu haramdır ve günahı gerektirir.Fakat bir kadın iki tercihle karsı karsıya bırakılsa,tercih ettigi şeye göre küfre girebilir.Şöyleki; Üniversitede başörtülü okumak isteyen bacımıza: '' Ya bizim kanunları kabul edersin,başını acarsın ve ancak o zaman okuyabilirsin,veya buraya giremezsin''. Deniliyor. Yâni; ''Ya bizim kanunlarımızı kabul edeceksin veya Allah'ın'' tercihi ile karşı karşıya getiriliyor.Eger bir bacımız,onların tercihlerini kabul eder de,başını acıp üniversitede okursa,o zaman fiil diliyle âdeta şöyle demek istemiştir: '' Ey
allah,beni senin kanunlarını veya kendi kanunlarını kabul etmekle karsı karsıya bıraktılar.Senin kanunlarını kabul edersem, okuyamıyacagım.Bundan dolayı ben de okuyabilmek icin onların kanunlarını kabul ediyorum'' demiş olur ve
Allah korusun küfre girmesinden korkulur.Sunu unutmayalım ki,haramlarla islam'a hizmet edilemez.Biliyoruzki,haram kazancın geliri de haramdır.Hem üniversiteyi bitirdigi zaman,mesela ögretmen oldugunu kabul edelim,bası acık ögretmenlik yaptırıyorlar mı? O zaman o bacımız şunu diyecektir:''Dört sene emek verdim,okudum,ben boşuna mı okudum?En iyisi başımı acayım ögretmenlik yapayım.Böylece hayatı boyunca tehlike icinde olacaktır.Kadının basını örtmesi (Sadece basını degil,el ve yüzleri haricinde her yerini) farzdır.Halbuki bir kadının doktor olması,mühendiz olması,ögretmen olması vb. farz degildir.Farz olan bir emri farz olmayan bir şey icin terketmek asla câiz degildir.Eğer islami bir düzen olsa idi tabiki bizim kadın doktorlara da,ögretmenlere,mühendislere vb. meslekler icra edecek bayanlara ihtiyacımız olurdu.Ama küfür düzeni buna engel olmaktadır. Bir de bazıları ''ilim ögrenmek her mü'min erkek ve kadına farzdır'' hadisini dillerine doluyorlar.Bu hadisteki ilimden maksat;herkesin bilmesi veya yapması farzı âyin olan ilimlerdir ki,onlar da imânî bilgiler ile ilmihal bilgileridir.Bu bilgileri de bir müslüman üniversiteye gitmeden de ögrenebilir.Kaldıki üniversite de bu bilgiler çağ dısı ve gericilik olarak anlatılıyor.İlahiyat fakültelerine bile Y. Nuri Öztürk ve Zekeriya Beyaz gibilerin dekan oldugu düşünülürse,üniversite de din ögrenilmez,din saptırılır.Bunu böyle bilmemiz lâzım.Selam ve dua ile...