Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.01.2008, 13:00
hayalEt

hayalEt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 15
75 Teşekkür 53 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız muallim
Mesajı göster
Selamun aleykum,

Şimdi bir müslüman bayan,Baş acmanın haram olduguna inanmakla beraber basını acsa,bu haramdır ve günahı gerektirir.

Fakat bir kadın iki tercihle karsı karsıya bırakılsa,tercih ettigi şeye göre küfre girebilir.

Şöyleki; Üniversitede başörtülü okumak isteyen bacımıza:
'' Ya bizim kanunları kabul edersin,başını acarsın ve ancak o zaman okuyabilirsin,veya buraya giremezsin''. Deniliyor.

Yâni; ''Ya bizim kanunlarımızı kabul edeceksin veya Allah'ın'' tercihi ile karşı karşıya getiriliyor.

Eger bir bacımız,onların tercihlerini kabul eder de,başını acıp üniversitede okursa,o zaman fiil diliyle âdeta şöyle demek istemiştir:

'' Ey allah,beni senin kanunlarını veya kendi kanunlarını kabul etmekle karsı karsıya bıraktılar.
Senin kanunlarını kabul edersem, okuyamıyacagım.
Bundan dolayı ben de okuyabilmek icin onların kanunlarını kabul ediyorum'' demiş olur ve Allah korusun küfre girmesinden korkulur.
Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatuhu...

Ya fiili dili ile şöyle demek istemişse...

'' Ey Allah'ım,beni senin kanunlarını veya kendi kanunlarını kabul etmekle karsı karsıya bıraktılar.
Senin kanunlarını kabul ettiğimi ikrar edersem, okuyamıyacagım.
Bundan dolayı ben de okuyabilmek icin ve Senin Kanununa Karşı gelmemek için onların kanunlarını kabul etmediğim halde...Müslümanlara Faydalı olacağıma inandığım için Okumak istiyorum...Şüphesiz Sen Herşeyi bilen Alim'sin...''

Böyle bir niyaz...Kişiyi Küfre götüren sebeblerden sayılabilirmi???
hayalEt isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla