| Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız addanali | | | | |
| tamam da kardeşim tarif edenler rabıtayı yaptıran mübarekler...uygulamada cahil sofinin yaptığını rabıta diye tanımlarsak yanlış olmazmı? rabıta budur diyor mübarekler.....cahillerin yaptığı rabıta değildir,bu tarife uygun yapmıyorlarsa.....cahillerin rabıta diye yaptıklarını baz alarak rabıtayı şirk diye suçlarsanız yanlışa düşmüş olursunuz.....cahillerin yaptığı rabıta şirk olabilir....ama rabıta şirk değildir...çünkü kendilerine rabıta yaptıranların tarifini aktardım..... | |
| | |
bence olayı bu kadar basite almamalıyız. mesela bir ağaç şirk vasıtası olabilirmi? ancak sizde bilirsiniz ki peygamber altında oturdu diye kutsal sayılınca kesildi. eğer bu gün rabıta cahil insanların şirke düşmelerine neden oluyorsa kesilmelidir. zaten ben de rabıtanın ne işe yaradığını çözemedim ya neden bir gereklilik gibi gösterilir bilmem.
Allah a yaklaşmak isteyen insanlar anlayarak kuran (meal) okusunlar. bence başkalarının düşünmek yerinel direkt
Allah ın sözleri okumaları onları
Allah a daha da yakınlaştırır. örneğin bu sitede bir kişi beni ve benim isteklerimi anlatsamı daha etkili olur. yoksa direkt benden dinlemek mi?
belkide cevabı apaçık olan bir soru soruyorum ama yinede hatırlatmakda fayda var.
selametle...