bir kitapta okumuştum kısaca şu anlatılıyordu Adamın biri köyden istanbula gidecektir arkadaşları aman dikkat et hiç köyden çıkmadın istanbul büyük şehir başına bir iş gelir. sonra paranı iyi sakla alırlarda farketmezsin sonra iş işen geçer diyorlar ona oralarda nasıl davranması gerektiği hakkında nasihat vermeye çalışıyorlardı
ama adam dinlemiyor bir şey olmaz diyordu. Nitekim adam köyden ayrılır istanbulun yolunu tutar akçelerinin bir kısmını yanına alır çok olan miktarı bir keseye koyup boynuna asar (yada göğsünun üstüne gelecek şekilde iç cebine) i
istanbula varır işini bir yandan halleder bir yandanda göğsünü yoklar şıngır şıngır demir paraların sesi gelince rahatlar paraları duruyordur bir süre sonra ayırdığı az mikterda ki para bitince elini göğsüne atar oradan az mikter daha para alacaktır. Adam kesenin ağzını bir açar birde ne görsün adamın paralarını alıp yerine at nalı koymuşlar
adam çalındığını duymamış bile yerine ne konmuş haberi yok üzülür ah eder pişman olur ama iş işden geçmiştir
günümüzde de gençliğin imanı çalınıyor yerine türlü türlü şey konuluyor kimsenin haberi yok arda bir yokluyoruz kalbimizi ama ordan gelen ses imanın sesimi başka şeyinmi bilinmiyor bizi uyarmaya çalışanlarıda kulak ardı ediyoruz
inş çok geç olmadan kalbimizin üstünde ne taşıdığımızı fark ederiz
biliyorum konu ile bir alakası yok ama yazıanları okuyunca aklıma bu hikaye geldi bende paylaşmak istedim
ALLAH cc cümlemizin çocuklarını doğru yoldan ayırmasın