Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.01.2008, 12:54
hayalEt

hayalEt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 15
75 Teşekkür 53 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız bekup
Mesajı göster
Bizlerede arif olmak nasip olur inşaAllah..:)
Bende kızınız var mı diye soracaktım HayalEt ve size...
Sizin varmış, şimdi nasıl bir gelecek planlıyorsunuz onlar için, 8 yıllık olduğu için
orta kısmı da okumadan ilk okul diploması alınamıyor malum...
Çocuğunu okula göndermeyene de belli yaptırımlar var diye biliyorum..
Baş örtüsüyle de okula girilemiyor...

Ne yapacağınız öğrenilirse, fikir edinmiş olanlar, ya da sizi örnek alanlar olabilir..
Zor bir soru...

Cevap vermesi ise...Zor ötesi...

ama diyebileceklerim...

Üniversitede Okuyan kızlar...Kendi hür iradeleri ile Okumaktadırlar...başını açmaya zorlayan okullarda okumamaları kendilerine bırakılmıştır...

ama ilkokul için böyle bir şey yok...
Adı üzerinde Mecburi Eğitim...

Mecburi Olduğu halde bile...Mecburiyeti kendimize Avuntu olarak görüyor...ve bunun Sonuçlarından Alemlerin Rab'bi Olan Allah'a Sığınıyorum...
Rab'bim biliyorki...Zerre kadar Kızımın Bu Şartlarda Okuması taraftarı değilim...

Benimde İki kızım var...biri İlk Okul 6'ya gidiyor bir diğeri 2 yaşında...

Düşünü-YORUM...ne yapabilirim...Şuan Büyük kızımın 1...Allah-u Alem 2...Senesi var...

Başörtüsünün Allah'ın Emri Olduğunu ve Kesinlikle Başının Kapatması gerektiğini söyleyeceğim...

Bunları Kızıma anlatmayı...Kendisinin İlk Okul'da olsa...Bu Şartlar (Başörtüsü Yasağı) içerisinde Okumasını Kesinlikle Kabul etmediğimi Ona bildireceğim...Ergenlik Çağına gelip...Hak ile Batıl'ı ayırt etme özelliğine Sahib olduğu zaman...Tebliğ benden...Kabul edip etmemek ise Ondandır...deyip Görevimi yaptığımla kendimi avutacağım...

Başka bir Yol bilen varsa...söylesin...
hayalEt isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla