Konu: Kirlangic
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.06.2003, 17:42
Il@y

Il@y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
Kirlangic

Coooookk uzaklarda, bir dagin zirvesinde bir adam yasarmis.Caliskan, yogun ve dolayisiyla oldukca mesgul bir adam...

Aksama kadar müslümanlarin teknoloji dünyasinda da ilerleyebilmeleri icin buluslar ve icadlar icin kafa patlatir, bunun yanisira Amerikayi nasil cökertebilecegi konusunu düsünür dururmus.

Kimselerle konusmaz,bos seylerle hiiiccc ugrasmazmis.Kaybedicek zamani yokmus cünkü. O cok ciddi ve önemli islerin adamiymis.

Bir gün...Günesli bir güzel günde penceresinin pervazina bir kirlangic konmus.Ve gagasiyla tik tik tiklatmis.

Adam saskin yaklasip cama bakmis.Ve iste öykü bu ya...Kirlangic dile gelmis
Ciddi adam kirlangicin sözlerini duyabilmek icin aralamis penceresini.
Kirlangic:

"Merhaba" demis gülümseyerek.Oldukca mutlu görünüyormus.Ve devam etmis:
"Beni iceri alir misin, seninle mutlulugumu paylasmak istiyorum."

Böylesine ciddi islerle ugrasirken böyle bir söz bu ciddi adam icin fazla basitmis(!)
Ve pencereryi tekrar kapatirken:
"Hayir, cok isim var." deyivermis.

Kirlangic cok sasirmis.Böyle bir sey nasil olabilirmis.Halbuki kokcaman bir yüregi varmis adamla paylasabilecegi. Adamin nasil geri cevirdigine hic anlam veremeden saskin bakislariyla uzaklasmis oradan.

Ertesigün ,yeni bir güzelligi daha kucagina alip tüm olaganüstülügüyle gelmis.Tipki HERGÜN gibi BUGÜN de cok güzelmis.
Ve Kirlangic tekrar gelip konmus adamin penceresine.Bugün yeni bir günmüs ve yeni bir ümitle bu pencereyi tekrar tiklamaya degermis :)
O da öyle yapmis.Adam tekrar acmis penceresini.Günes gözlerini kamastirmis.Kirlangic ona yeniden gülümsemis ve sormus:

"Bugün...bugün cok güzel bir gün.Kücük yüregimdeki kocaman sevgi biraz daha büyüdü.:) bugün beni iceri alacakmisin?"
Ve heyecanla beklemis adamin iki dudagi arasindan cikacak sözleri.
Fakat sonuc yine Kirlangicin bakislarini degistirmis.Adamin olumsuz cevabi karsisinda bu defa hayretle karisik bir hüzünle bakmis Kirlangic.Ve yüzüne kapanan pencere asil boynunu mahzumiyetle bükmüs.Gözleri dolu dolu olmus sevgili Kirlangicin

Bir kac gün sonra Kirlangic yine gelmis.Bu defa camlari tiklatmadan yeni bir ümitle sadece bakmis Adamin taa gözbebeklerine.Adam yine birakmis o cok önemli isini ve gelip demis ki:
"Neden anlamiyorsun, cok mesgulüm diyorum sana.Su an cok önemli bir bulusun tam ortasindayim."

Hic sitem yokmus kirlangicin bakislarinda.Sadece umut geziniyormus mimiklerinde.Ve söyle söylemis:

Al beni iceri.Yalnizligini paylasacagim.Sana gökkusaginin renklerini anlatacagim.Konup yüregine sarkilar söyleyecegim.Biliyor musun yüregimdeki kocaman sevgi büyüdükce büyüyor.Endisem bu sevginin yumrugum kadar olan yüregimi parcalayacagi düsüncesi degil inanki.Sadece seni bir kere gülümserken görmek istiyorum.Gülümsemek sana kimbilir ne kadar yakisiyordur.".
Bunu söylemis ve tekrar gülümsemis Kirlangic.Yalvaran gözlerle tekrar yinelemis dilegini:
"Hadi al ben iceri"

Adam cok yogunmus.Ve ciddi bir adammis.Öyle sarkilarla masallarla ugraasicak hali yokmus ki hic.

Kirlangic hic bikmadan usanmadan ve bir kez olsun sitem etmeden HERGÜN konmus adamin penceresine.Hic iceri girememis ama bu onu asla yildirmamis.

Derken havalar sogumaya baslamis.Yapraklar dökülüyormus agaclardan.Cicekler de solmuslar.Ve...
Ve kirlangiclar da diger göcmen kuslari gibi sicak ülkelere dogru göc etmeye baslamislar.

Vkirlangic son bir kez daha gelip konmus artik sogumus olan pencerenin pervazina.Ve adama söyle söylemis:

"Biliyor musun,kis geliyor...Burasi cok sogudu.Ben senin yüreginde isinmak isterdim.bu sabah sarkimi icimden söyledim."
Sonra yeni bir ümitle gülümseyerek:
"Sen de duymak ister misin?"

Ciddi adamin akli neredeyse bitirmek üzere oldugu projesi üzerinde yogunlasmisken sarki falan dinleyebilirmiymis ki..

"Baska zaman belki, olur mu kirlangic? Simdi inan ki vaktim yok"

demis ve yine gidip oturmus önemli isinin basina.
Ve...
Kirlangic ucup gitmis.

Ve bir daha hic gelmemis.
Havalar iyice sogumus.Yeryüzüne beyaz elbisesni giydirmis Yaradan.Cicekler bile görünmez olmus.Kuslar da ötmüyormus artik.Kirlangic da yokmus.Hersey ne kadar da sessiz sakinmis.Tipki adamin istedigi gibi.AMa ...Ama yüregindeki gu garip sanci da neyin nesiymis.Yalnizlik garip gelir olmus.Adamakilli üsüyormus adam.Gözlerinin ister istemez pencereye takildigii farkedince anlamis kirlangici özledigini.
"Ah" demis.Keske kirlangic burada olsaydi.Acaba hangi sarkiyi söyleyecekti bana.Tekrar geldiginde onu iceri alacagim.Ve bana diledigini anlatmasina izin verecegim"

Ve ilk bahar gelmis.Karlar erimeye baslamis.Deerken ciceköer de acmis.Günes yine isitiyormus.Ve kirlangiclarin yeniden bulundugu diyara göctüklerini görünce icini anlatilmaz bir sevinc kaplamis adamin.Kirlangicini bekliyormus.

son kuslar da gelmisler.Ama adamin kirlangici gelmemis.Ümitlerine de ne oluyormus.Hayal kirikligi ne de aciymis.DAyanamamis, Gidip Kirlangiclarin bilgesine yana yakila sormus kirlangicini:
"Söyle ey bilge, Neden hala dönmedi benim kirlangicim?"
Agliyormus adam.

Bilgenin cevabi kisa, ama yakici olmus:

"OGUL, BILMEZ MISIN, KIRLANGICLARIN ÖMRÜ 6 AY OLUR"