Sa.
ben bu ankette oy kullanmadim ,
ama düsüncemi belirtecegim.
kurandaki gecmis ümmetlere bakildiginda allahin gönderdigi vahyi cok güzel yasayanlar memleketlerine bagli olarak toplu anilmiyor aksine iman etmemis kimseler topluluklariyla aniliyor, samud halki...madyan halki vs.vs.
islamin en iyi yasandigi bir ülke olduguna inanmiyorum.islami yasayan ülke yokki, birucundan belki birkac vahy kuralini almis ama diger tarafta yasanan düzene kendini teslim etmis halkiinin dini islam olan ülkeler var.yasanan tüm siyasi sistemler dikile dikile patlak veren yamali bohcaya benziyor.Haksizlik ,adaletsizlik,cöp boguyor bizleri.Bir Salih , bir Ibrahim , bir Musa bekliyoruz ,tek basina ben ne yapabilrirm ki demeyip toplumun cökmüs akisina karsi duran ...
insanin temel hak ve özgürlügüne saygi duyan , onur icinde yasamasina imkan veren, adalet ve hakki esit yayan,bunun icin imkanlarini seferber eden,insan kaynagina yatirimin bilincinde olan bir sistem ancak kurani anlayan toplumlarda ki bilinclenmeyle olur, ve
allah , kurani tertil üzere okuyup kavrayanlara verdigi sözü tutacaktir .
hatirlatmak isterim ki benim delikanli kardeslerim bunun bilincindedirler eminim,fiili ibadetler kuran ve sünnetin sadece bir bölümüdür tamami degildir. yasadgimiz cevreden herseyiyile sormlu oldugumuzu unutmayalim, bizler iyiligi imrendirici , kötülügü ise men edici , allahin bize verdigi nimetlere karsi umursamaz degil sorumlu ve bu konuda ter dökücüyüz. yani diyemeyiz ki mesela ben almanyada sen belcikada banane burda hava kirlenmisse , cinde cocuklar benim ikidakika cigneyip attigim sakiz parasina hali dokuyorlarsa, taylandta kiz ve erkek cocuklari kirletiyliorsa,filistinde bombalaniyorsa ,almanya da ictigimiz su özelfirmalara satiliyorsa ve yarin bizim olan suyu bize kaca satacaklarini kestiremiyorsak, hindistanda irmaklar özel kisilere satiliyorsa biz yine banane beni ilgilendirmez demeyiz ,biliriz ki
allah arzi tüm varliklar icin yer yapti, iman edenler bu sorumlulugun bilincindedir , kafalarini kuma gömmezler ve elleriyle dilleriyle mallariyla , bilgileriyle sorumluluklarini yerine getirmeye calisirlar.
rabbim bizleri salih isler isleyen salih kimselere dost etsin...
wassalam..