Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.04.2008, 23:59
azizan

Teşekkür etti: 0
2 Teşekkür 1 Mesaja aldı
Kerameti İnkar Ediyorum(!)

- Bu tarikatçılar var ya ; sabahtan akşama kadar salya sümük keramet anlatıyorlar.

- Mahmud Efendi Çeçenistan’da savaşmışta, Seyda Hazretleri zorda kalan müridine yardım etmişte.

- Bunlar tevhide aykırı şeyler yaw. Olur mu böyle şey ?

- He valla. Taş yağacak başımıza. Müşrik bunlar.

Bu diyalog bir kurgu. Kurgu da olsa maalesef çok acı bir gerçeğin ifadesi. Tevhidin yolunun tekfir etmekten geçtiğine inanan bir zihniyetin maalesef günümüze yansıması.

Gandhi’nin Nehruya söylediği “ Ülkemi böleceğine al bıçağı eline de kalbimi parça parça et “ demesine aldırmadan Ümmetin içinde yeni fitne, nifak, düşmanlık tohumları ektiğinin farkına varmadan sufiler ile alay etmeyi muvahhidliğin gereği sayan bir zihniyetin yansıması.

Halbuki biraz insaf merhemi bu işin çözümü olacak.

Kitaptan ilmi olan kimse ise, "Gözünü açıp kapamadan, ben onu sana getiririm" dedi. (Süleyman) onu (Melike'nin tahtını) yanıbaşına yerleşivermiş görünce, "Bu, dedi, şükür mü edeceğim, yoksa nankörlük mü edeceğim diye beni sınamak üzere Rabbimin (gösterdiği) lütfundandır. Şükreden ancak kendisi için şükretmiş olur; nankörlük edene gelince, o bilsin ki Rabbim müstağnidir, çok kerem sahibidir." (Neml / 40)

Bu ayetin izahında neredeyse tüm müfessirler bahse konu zatın Süleyman as’ın kavminden salih bir kul olduğunda hemfikirler. Yine tüm müfessirler bu ayetin Salih kulların kerametinde hemfikirler.

Alıntı:
Uzak mesafelerden eşyayı aynen veya şeklen getirip hazır etmek mümkündür.
Bediüzzaman Said Nursi

Eh Said Nursi Hazretleri de tarikatcı(!) değil ya.

İbn-i Kesir Tefsirinden

Safvetut Tefasir – Muhammed Ali Sabuni’den

İbn-i Kesire itiraz edebilen var mı ? Yada Muhammed Ali Sabuni’ye…

Ömer Nasuhi Bilmenden

Konyalı Mehmed Vehbi Efendi Hulasatul Beyan

Elmalılı Hamdi Yazır – Hak Dini Kuran Dili

yukarıda zikredilen müfessirlerin ilmine, dirayetine bir şey diyebilecek olan var mı ? Hayır.

İşte söyledikleri. Yukarıdaki linklerde var. Onlar böyle diyorlarken bizim gençlere ne oluyor da kerameti inkar ediyorlar ?

Alıntı:
Yanında bir parça kitap bilgisi olan bu adam, sahip olduğu ilim meydana gelen harika olayın oluşması için gereken bazı evrensel sırları ve kuvvetleri elde etmeye kendisini hazırlamış bulunuyordu. Çünkü elde ettiği Kitap bilgisi kalbini, Rabb'ine öyle bağlamıştı ki, bu onu donatılacağı kuvvetlere ve sırlara karşı duyarlı kılması ve Allah'ın kendisine bağışladığı kuvvetleri ve sırları kullanmaya hazır hale getirmişti.
Bunları Mahmud Efendi, Seyda Hazretleri, Molla İsmail Çetin Hazretleri, Seyda Konyevi Haz.leri söyleseydi hemen tekfir edilirdi.

Dur be Selefi kardeş. Bunlar bir tarikatçının hele hele bir Nakşinin sözleri değil.

Kime mi ait ?

Seyyid Kutuba. Fi Zilal’den alınma.

Seyyid Kutub- Fi Zilalil Kuran

azizan isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla