Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.05.2008, 12:00
Mec-NÛN
Üsküdar'da bir Deli..

Mec-NÛN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 76
74 Teşekkür 61 Mesaja aldı
Sen hiç Allah (celle celaluh) dostlarından birine gelenin vurduğunu gidenin vurduğunu gördün mü muhterem ? Ben görmedim açıkçası..Eza çekenlerinse sınavları öyle olduğu için olabilir..Herkes bir şekilde sınava tabi tutulacak nihayetinde..Herkes iyi olsa herkes iyilik bulsa sınav bunun neresinde kalacak ?

4.kapı da ezilmesi gerektiği söylenen şey Nefstir...Nefs öyle bir ateş ki körük verdikçe daha yok mu diyor kendine..Nefs başkasına iyilik değil kendine iyilik ! ister.
Ama bu iyilik değil , insan için kötülüktür...Nefsani arzuları tavan yapmış birinin aynı zamanda kamil oldugunu gördünüz mü siz ?İkisi aynı anda yer bulmaz insanda..biri varken öteki kenardadır ...

Anlatığın hikaye biraz tuhaf geldi ? =)
Şimdi ;
İki yüzbaşı vuruluyor biri iyi diğeri kötü..(burda kast edilen (iyi-ötü) yaraları olabilir)
iki asker geri dönüp yardım edecek onlara
İyi olana yardım edecekken vazgeçip kötüyü kurtarıyorlar...

Dünya kötülerin dünyası değil elbet..
Kötüye kötülüğünden korktukları için iyiye de Allah-u tealanın yardımı olacagını düşündükleri için yardım etmiş ve etmemiş olabilirler..Herkesin hamuru farklı yoğruluyor..
kimi merhamet pınarında yüzerken kimi na-vicdan bir karaktere bürünebiliyor..

Bana gelen dün ki Cuma mesajını ekleyeyim istersen..Tefavuk oldu..

Yaratılan herşey hakikat nazarında güzeldir zaten..Ya bizzat yada netice itibariyle..Çektiimiz en ufak bir sıkıntının bile karşılğı vardır.Mü'min herhaliyle kazançtadır..Başına bir musibet gelir sabr eder kazanır , bolluk ve rahat içinde olu ham eder yine kazanır. Mü'min için karlı bir ticaret alanıdır dünya, burda ekip ahirette toplar..

Kötülükte ,güzellikte ,sağlıkta ,hastalıkta, kazançtır bilene..

V'eSelam
Mec-NÛN isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla