202 Teşekkür 109 Mesaja aldı
| | Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız Abdullah el-Necdi | | | | | | Sayfa numarasi hakkinda söylediklerim, iktibas ettiginiz kismin daha sonra (ikinci olarak) verdiginiz sayfada da bulunmuyor olmasi nedeni ile idi. Mezkur kisimlar, Pinar Yayinlari'ndan cikan tercümenin 473. sayfasindadir. Siz ise 493 demissiniz. | | | | | Sen cidden hastasın. Ama, artık gülüyorum.
Nihayet benim yaptığım naklin doğru olduğunu kabul ettin.
Zaten, sana kaçacak yer bırakmadım: İşte İslamiforum'da verdiğim bilgi: Kitap şu anda önümde duruyor. 5. Basım, Eylül 2006 Türkçesi: Salih Uçan Dipnotların Türkçesi: Abdi Keskinsoy İşte, kitabın iç kapağının taranmış kopyası: İşte, kitabın 493. sayfasının ilgili kısmı: İşte, İslamiforum'da eklediğim bilgi: 90. dipnotta (540. sayfada) bununla alakalı diyor ki: Bu olayı İbn Kesir yukarıda adı geçen eserinin c.8, s.91, 92'de Hafız Ebu Bekr El-Beyhaki aracılığı ile Malik b. Enes'e dayandırarak nakletmektedir. Diyor ki İbn Kesir: "Bu haberin isnadı sahihtir." İşte, kitabın 540. sayfasının üst kısmının taranmış kopyası: NETİCE: 1. Yaptığım tercümeler doğrudur. 2. Yaptığım nakiller ve verdiğim sayfa numaraları doğrudur. 3. Başkalarının çalışmalarını (mesela, Abu Ammar, E. Sifil, vs) kendi tahkikim gibi göstermedim, her zaman kaynak gösterdim. Bu konuyla alakalı tüm yazdıklarımın arkasındayım. İşte aylar önce İslamiforum'da şöyle yazmıştım: Verdiğim sayfa numaraları Arapça aslına göredir. Pınar Yayınları'nın tercümesindeki ifadeler tamamen aynı olmamakla beraber mana olarak benim yazdıklarımla uygundur: 493. sayfadaki son iki paragrafa bakılabilir. (İbni Teymiyye'nin yaptığı yorum ve te'viller bir yana; bu rivayetlerin doğruluğunu kabul etmiş olduğuna dikkat çekiyorum.) Ortaya çıkan gerçek, senin patolojik bir yalancı ve geri zekalı olduğundur. |
| |