Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.05.2008, 13:25
µmmed

µmmed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 141
662 Teşekkür 248 Mesaja aldı
Konu bayağı olmuş açılalı.

Keramet haktır.Lakin Sahabe i kiram r.a Allah c.c yardımını beklerken bugünkü insanlar bir takım insanlar sihrili değnek ile bir yere değmesini beklemekteler.

Muzicenin de ve Kerametinde sahibi Allah c.c dir.
Zaten Kuranı kerimde olağın üstü konular derken insanların kavramı ve gücü dışında konular anlatılırken sen yapmadın onu Rabbin yaptı diye ayetlerde geçmektedir.Sonuçta Allah c.c ol demesi yeterlidir.

Keramet haktır,Lakin bu konu son derece tehlikeli bir konudur.
Zaten bir keramet ehlinin ben böyle yapıyorum,yapabilirim vs.. demesi ki çok ayıp bir konudur.

Kerametten kasıt nedir.Burasıda önemli.

Allah c.c yardımı hepsinden dahada önemlidir.Lakin yardım istemesinide bilmek gereklidir.ve son derece samimi olmak ve yardıma ulaştırabilecek, davranış ve yaşayışta bulunmak gereklidir düşüncesindeyim.

Belilri insanlar sadece kerametten bahsediyorsaki birilerinin kerametinden kesinlikle son derece kendilerine çeki düzen vermeleri gerekmektedir.

Böyle çok mucizeden ve kerametlerden bahsetmek Allah c.c kudret sahibi olduğunu insana unuturrur ve insanların göstermiş olduğu olağınüstü hal ve tavırlar biranda Allah c.c kudretinin üstünü örter,Tabii bu bilinçli yapılmamaktadır.

Insanların veya daha doğrusu çaresiz kimselerin bu sefer herşeyi ile insanlara bağlanması ki tehlikeli bir durumdur.Bunları dünyanın bir çok yerinde görmekteyiz,Çaresizlik ve çıkar yol bulamamak insanlara Allah c.c unutturmaması gereklidir.

Hal ve durum böyle olsaydı başta Sahabe i kiram r.a Allah c.c unuturdu.
Oysa en büyük çaresizlikleri,zulümleri,işkenceleri onlar çekmesine rağmen bu onların Allah c.c yaklaşmalarını daha fazla arttırmıştır.

Konuyu derinleştirme veya başka bir yere sapmak istemiyorum.
Beni hararatlere düşüren ve gerçekten yahu bu sahabe i kiraam r.a nasıl bir iman vardı dedittirecek konu ise,diğer kavimler ile karşılaştırıldığında gözükmekte.Sahabe i kiram r.a açlığındada, yokluğundada hep Allah c.c demişlerdir,

Hatta 1 keresinde Allah c.c Resulu s.a.v efendimiz kendisini mescide kapatmış ve çok hüzünlüydü,evet Aile efradı ondan bir şeyler istemişlerdi.

Zamanında Salebe veya Sulebe veya Araplara Taelebe gibi dünyalık istemişlerdide, benden çok şey istiyorlar demişti.

Sonuçta Allah c.c Resulu s.a.v efendimizin dünyalık verecek bir şeyi yoktu.

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.
µmmed isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla