Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.05.2008, 01:13
Dervisan_Esma

Dervisan_Esma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 419
201 Teşekkür 143 Mesaja aldı
Fatih Sultan Mehmed Han hazetlerini Efendimiz övmüs ve müjdelemistir. Bunu kücük cocuklar dahi bilmektedir.

Simdi bu Hadisi bir okuyalim insha'Allah :

أخبرني عبد الله بن محمد الدورقي ، ثنا محمد بن إسحاق الإمام ، ثنا عبدة بن عبد الله الخزاعي ، حدثني الوليد بن المغيرة ، حدثني عبد الله بن بشر الغنوي ، حدثني أبي ، قال

: سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم ، يقول : « لتفتحن القسطنطينية ، ولنعم الأمير أميرها ، ولنعم الجيش ذلك الجي

''La Taftahul Konstantiniyyatu ni'mal amir amiruha wa ni'mal cayş hadhal cayş''

Not: HD = ''hd'' türkce'de peltek Z olarak bilinir. Fakat ingilizce'de, diger dillerde ve arapcayin latin harflerle yazilisinda HD diye yazilir. Okunusu türklerin kastettigi peltek Z'dir

Manasi:

''Muhakkak Konstantinopel [Istanbul] feth edilecektir. Feth eden Komutan, ne güzel bir Komutan, Feth eden Ordu, ne güzel bir Ordudur.''

Simdi övüldügünü okuduk. Müjdelendiginide okuduk. Padisahlarin Siir yazdiklari, beyt yazdiklari bilinmektedir. Simdi Fatih Sultan Mehmed Han hazretlerinin bir TEVESSUL Siirini aktaracagiz insha'Allah :

''Imstisali Cahidu fillah oluptur niyyetim''

Benim Niyetim ''Allah yolunda Cihad edin'' Ayetine uyarak Cihad etmektir

''Dini Islamın mücerred gayretidir gayretim''

Benim amacim mutlak yüce Dini Mubin Islami yükseltmektir, baska birsey degil.

''Fazlı hak ve himmeti cündü ricalullah ile''

Allah Teala'nin Fazl-i Keremi ile, Yardimi ile ve Cund-u Ricalullah yardimi ile''

[Not: Cund eski osmanlica olmakla beraber manasi Dünyada yasamayan Evliya ve Enbiya anlamini tasir, Ricalullah ise dünyada yasayan Evliyalardir]

''Ehli Küfrü sersteser kahreylemektir niyyetim''

Benim Amacim Küfr Ehlini zamanla kahretmektir/yok etmektir

''Enbiyau Evliyaya istinadım var benim''

[bunun icindir ki] Enbiyanin ve Evliyanin istimdadina [yardimina] ihtiyacim var benim

''Lütfu haktandır heman ümidi fethu ve nusratım''

En büyük Lutfu ve Ümidi Allah'dan beklerim

''Nefsim ve malımla nola kılsam cihanda içtihad''

Cok isterim nefsim ve malimla cihad etmeyi

''Hamdulillah var gazaya sad hazaran ragbetim''

Elhamdulillah! Cihad etmeye bin kere zevkliyim.

''Ey Muhammed mucizatın Ahmedi Muhtar ile''

Ya Muhammed! Mucizen Ahmed Hakki icin

''Umarum galip ola edayı dine devletim''

Umarim yaptigim ve yapacagim Cihadlari Zaferle terk ederim. Ben bu Dini yükseltecegim ve heryere yayacagim!

[Fatih Sultan Mehmed Han Rahmetullahi Aleyh hazretleri]

Fatih Sultan Mehmedin Seyhi Seyh Aksemseddin, Onun Seyhi Seyh Mahmud Hudayi, Onun da Seyhi Seyh Uftade Rahmetullahi Aleyhim Ecmain hazretleri idi.

Bakalim kendi ahmakligina kim yigitlik diyerek Fatih Sultan Mehmed gibi bir Zat-i Mubarregi elestirebilecek, kim ona tekfir etme curetinde, ve edebsizliginde bulunup onu Kufr ve Sirk ile itham edecek [auzu billah]

[alintidir]
Dervisan_Esma isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla