Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.05.2008, 22:59
elmnightmare
Arife Her Gün Kadir Gecesidir

elmnightmare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 779
825 Teşekkür 465 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız s@manyolu
Mesajı göster
ilk olaraktan hakikat sitesine girdiğimde ışıkcılar diye eleştirilen konuya bakmıştımda çok şaşırmıştım, en çok evliyaları ehlisünneti savunan batıl fırkaları deşifre eden,rabıtayı şefaati inkar etmeyen edenleride deşifre eden bir kitap hakkında nasıl böyle bir yorum yapabilmiş diye , sonra o yazı o siteden kaldırıldı ne kadar aradım taradımsa bulamadım (sebebini biliyormusunuz ? )
Hiç bir yazı kaldırılmadı..Sitede halen duruyor.
Işıkçılar yazısı halen duruyor..O kitap hakkında hiç bir şey denmedi.O kitaptaki bir mevzu eleştirildi.O mevzu da yukarıya yazdığım mevzudur...Seadet-i Ebediye'yi eleştirenler başka alimlerdir. Yanılmıyorsam şu kaza namazı meselesi vardı eleştirilen mevzuların başında. Kaza Namazı ile birlikte sünnet kılınabilir mi bahsiydi yanılmıyorsam.

Mesajı göster
son sözde yazılan yanlış bişey yok ,siz her ne kadar konumuzla alakası yok desenizde alakalı yazıları eklediğime inanıyorum , dünyadan birçok mübarek islam alimi gelip geçmiştir ,taktir edersinizki herkezin tasavvuftaki yeri ayynı olamaz ,herkez müceddit ,herkez müctehit ,herkez evliya olacak diye bir kural kaide yoktur ,
Biz herkes alimdir herkes müçtehittir diye bir şey söylemedik..Bizim eleştirdiğimiz söz Evliya öldü bugün ölenin de nerede olduğu bilinmiyor sözüdür.Bugün yer yüzünde bir veli bir mürşid görülmüyor sözüdür..Dikkat ederseniz hiç bir yazınızda buna delil getiremediniz. Bazı alakası olmayan sözleri yazıyorsunuz. Yeryüzünde velinin görülmemesi Hilmi Işık'ın gözlerine mi bağlı acaba demekten kendimizialamıyoruz...
Mesajı göster
Evliyâ ve müctehid olmıyan müceddidler “rahmetullahi teâlâ aleyhim ecma’în”, kıyâmete kadar, yeryüzünde bulunacakdır.
Bu sözünle yukarıdaki Hilmi Işık'ın sözü çelişiyor. Hilmi Işık bugün olanın da nerede olduğu bilinmiyor diyor...Bu kitabın 1956 da neşredilip 1956 da basıldığı söyleniyor... Şimdi bu kitap Bediüzzaman 1960 S. Hilmi Tunahan 1959 Muhammed Raşid Erol 1993 Hatta Esad Coşan 2001 yılında vefat etmişlerdir.Radıyallahu anhüm ecmain)Bunlar ittifakla veli olduğu söylenen kimselerdir.
Mesajı göster
kimliğime gelince kim olduğum değil nasıl düşündüğüm daha önemli değilmi sayın elm ?
Biz kim olduğunuzu da önemseriz... S@manyolu'nun kim olduğunu bilirsek üslubumuzu ona göre düzenleriz. Çünkü sözleri ele veren sözün sahibidir..
Ben müslümanları severim sözünü söyleyen bir müslümana mı yoksa yahudiye mi güvenirsiniz.