| TÜRKEŞ MİLLİ GÖRÜŞE İLTİHAK EDECEKTİ ,MUHSİN YAZICIOĞLU ENGELLEDİ TÜRKEŞ MİLLİ GÖRÜŞE İLTİHAK EDECEKTİ Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) ile seçim ittifakı yaptınız ve Meclis’e taşıdınız. Onlar ırkçı değil miydi? Şöyle oldu. 12 Eylül’den sonra Erbakan Hoca ile Türkeş aynı cezaevindeydi. Türkeş o zaman, “Hocam, ben tamamen sizin yolunuzda, Milli Görüşçü olacağım, kadromla birlikte size iltihak edeceğim. Nasıl kendinizi kurtarıyorsanız beni de kurtarın” demiştir. Hatta ben gece kalkar bakardım ki, Türkeş saatlerce secdeden kalkmıyor. Dua ediyor. “Yarabbi sen beni bu beladan kurtar” diye dua ediyor. Türkeş o şekilde samimi söz verdi. Seçim ittifakı öncesinde de ilerde bize tamamen katılacakları yönünde söz verdiler. 24 tane canımız ciğerimiz adayları çektik onları yani MÇP’lileri aday yaptık. Seçim sonrası, serbest kalınca iş bozuldu. Oysa Erbakan Hoca onların samimiyetine o kadar inanmıştı ki, iç mimara görev vererek RP Genel Merkezi binasının bir katını Türkeş’in istediği şekilde yaptırmak için talimat vermişti. Oğuzhan Asiltürk’ün başkanlığında bir komisyona da teşkilatların birleştirilmesi talimatını vermişti. Tam o sırada Erbakan Hoca beni çağırdı. “İttifakı bozma konusunda çabaları varmış, git dinle” dedi. Meğer Muhsin Yazıcıoğlu, “İttifak devam ederse, Türkeş’ten sonra ben genel başkan olamam. MÇP biter” demiş. Bazı genç milletvekilleri de Muhsin’e destek verince Türkeş mecbur kalmış. Sonunda ayrıldılar. Hatta sonra Türkeş iki kişiyi özür için göndermişti. Vakit
10 Nisan 2008 tarihli Süleyman Arif Emre röportajından...
__________________ Ey Siyonistler ! Müslümanları namaz kılan köleler yapamayacaksınız ! |