| Arife Her Gün Kadir Gecesidir
512 Teşekkür 273 Mesaja aldı
| | Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız FATİH ŞENGÜL | | | | | | - Mustafa islamoğlu’nun gerçekten tasavvuf konusu açılınca surat rengi değişir mi? Kesinlikle hayır. Onu tanıyanlar ve dinleyenler gayet iyi bilirler ki; Mustafa hoca tasavvufa ve mutasavvıflara karşı olan birisi değildir.
| | | | | Bilmem bilir misiniz bir hikaye vardır.İhtiyarcağızın bir tanesi Ramazan hilalini gözetlerken gördüm gördüm diye bağırmış. Herkes koşuşturmuş bakmışlar ki hilal falan yok. Adam hala görüyorum demiş. Bir bakmışlar ki kaşından bir beyaz kıl gözünün önüne gelmiş onu da hilal sanırmış... Bazılarının Kuran'a ve sünnete uyuyoruz DEMAGOJİSİNİ yaparken bu ihtiyarcağızdan farkları yok. Bizim şeyhlerimizin cübbelerine yapışmaktan rahatsız olanlar İslamoğlunun pantolonuna yapışarak konuşuyorlar Cübbe bidat değil pantolon bidat Gördünüz mü Karpuz yeme meselesine gelince yine çarpıtmışsınız Hilal meselesindeki ihtiyarcağız gibi..Daha düne kadar karpuzun çekirdeğini de yiyorduk bize gülüyorlardı karpuzun çekirdeğini de mi yiyorsunuz diye. Şimdi bilim ispatladı çekirdeğiyle yenmesi gerektiğini tavsiye ediyorlar. Ne oldu bize gülenler şapa oturdu...Şimdi onların benzeri bir cenah kabuğuyla yemekten şikayetçiler!!! Onlar da bir gün gelip gerçeği anlayacaklar, karpuzun kabuğunun da faydalı olduğunu. Ha bu arada söyleyeyim bizim karpuzun kabuğunu yememizden şikayetçi olanlar karpuzu poşetiyle yiyorlar..Kabuğu sindirilir gider efendim poşet mideye oturur hazımsızlık yapar klinik vaka olursunuz Gerçi hala öylesiniz!!! Gelelim tasavvuf ile ilgili sözlerimizin arkasındayız..Biliriz ki ŞİA'nın takiyyesi size de bulaşmış. Yahudileşme Temayülü'nü, Yürek Devleti'ni, 3 Muhammed adlı kitabı okuyunca sizin ne kadar gerçekleri saptıran bir zihniyete sahip olduğunuzu tekrar tekrar anlatmama gerek yok.... | Alıntı: | | | | | Sayim ISLAMoglu, bazi yazilarinizi okudum ama kitabinizi okumak nasib olmadi. Ayrica sizi tv de de izlemistim. Özellikle Tasavvufla ilgili konularda oldukça derin bilgiye sahip oldugunz halde burada bu fikirlerinizden istifade edebilecegimiz bir ortam yok sanirim. Çok üzüldüm ve kendimi kayipta sayiyorum. ALLAH sizden razi olsun. Mustafa İSLAMOĞLU :
Tasavvuf hakkinda tüm soru soran arkadaslar için de bu sözlerim geçerli bir kez, Tasavvuf, bir soru konusu degil, bir sorundur... çünkü cevaplanan birseyden degil, duyulan, hissedilen, yasanan bir seyden sözediyoruz... ama ben onun adina Tasavvuf demeyi uygun bulmuyorum Kur'ani bulmuyorum... dogrusu hikmet diyorum ihsan diyorum irfan diyorum ve bu anlamda Kur'an hikmeti Kur'an irfanini temsil eden en büyük sahsiyet Hz. MUHAMMED aleyhisselamdir... Ben insanin bilgisinin duygusuna karsi kalbinin kafasina karsi eyleminin düsüncesine karsi konuslanmasini insanin parçalanmasi olarak görüyorum onun için de hem yürek, hem bilek, hem de kafa sahibi üç boyutlu bir insan profilinin Kur'an'in çizdigi insan tipi, muvahhid, bütüncül insan tipi oldugunu düsünüyorum onun için de insanin ruh terbiyesi ve nefis tezkiyesini Tasavvuf basligi altinda degil, irfan basligi altinda degerlendirip bunun da ögrenilecegi dogru adresin dogrudan Rasulullah oldugunu düsünüyorum bu konuyla ilgili Yürek Devleti isimli eserimi mutlaka okumanizi tavsiye ederim... | | | | | Buradaki sözler bile tasavvuf kelimesinden ne kadar rahatsız olduğunuzun delilidir...Tasavvuf adı altında dahi konuları işlemeye korkan bir Zihniyetin tasavvufdan rahatsız olmadıklarını söylemeleri bir yalancılıktır, münafıklıktır zulümdür... Sami Ramazan Hzleri bu sözleri ve Mustafa İslamoğlu'nun rabıta vs diğer konulardaki hezeyanlarını duysa eminim yüzüne tükürürdü. Babası Ahmed İslamoğlu'nun oğluna dediği gibi DÂL ve MUDİL derdi... Bizim şeyhlerimizi de anlatayım: Bir kere bizim şeyhlerimiz HADİS METİNLERİNE OLDUĞU GİBİ SADIKTIRLAR, ama uydurma ama değil o METİNE KENDİLERİNDEN HİÇ BİR ŞEY KATMADAN amel ederler...İslamoğlu gibi metin üzerinde TAHRİFLERE GİRİP OLMAYAN KELİMELERİ KATIP 3 kağıtçılıklara kendilerini haklı çıkarmak için tenezzül etmezler. Diğer meselelere zamanla değiniriz... Not:No nick adlı üyenin de trajikomik haline gülüyoruz... İslamoğlu'nun mahkeme vesikaları çıkınca ağlayıp zırlayarak Şu anda yazdığımız konuyu açmamış mıydı? O gün ne hallere düştüğünü gördük. Hatta bu konuyu soracağım İslamoğlu'na ve sizin yüzünüzü kara çıkartacağım diyordu...Hala bekliyoruz hala bekliyoruz Garibim no nick...
__________________ İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var. O'nun yaşlı olduğunu bana söyletemezsiniz:) |
| |