Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.07.2003, 18:20
µmmed

µmmed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 110
460 Teşekkür 193 Mesaja aldı
Demis oldugun kisiyi taniyorum.Yani daha önce görüsmüstük.Kendisinin Fikih konusunda ehil oldugu söylenebilir.

Ama tüm dünya Alimleri bir araya gelsede sadece Haram dir deseler.Bu gene kaynak sayilmaz.

Nedenmi?

Bu kisilerin calismalari gerekiyor.Yani belirli ayetler ve hadisler üzerinde mutlaka calismislardir.Iste onlara bakmak gerek.

Yani şunu demek istemekteyim mesela örnek Saidnursi haram demistir.

Nicin haram demistir?
Hangi ayeti okumus ve onu Tefsir yapmaya calismistir.Veya Yapmistir.Bunun yaninda Hangi hadise bakmis ve bundan dolayi bu hadis denmistir.Zamanimizla kiyaslayacak olursak ki vs...

Herhalde ne demek istedigim anlasildi.Yukaridaki kisilerin haram veya helal demesi ile sahsen ben kabul etmem ha baska kardesler kabul ederler bu olabilir derkende sakin olaki yukaridaki verilmis isimlere saygim sonsuzdur.Ama saygi Dinde dogrudur denmezi gerektirmedigine inanmaktayim.Veya yanlisda demiyorum.

Mesela ilgimi ceken yukaridaki isimlerden bendede Eserleri bulundugundan dolayi Bediuzzaman Hz risalelerinde bu konu gecermi.?

Bu kisilerin sonuc olarak vücuda zararlidir ben kullanmiyorum haramdir diyerek geçiştirdiklerine inanmiyorum.Bu konu üzerinde cok yazilari mevcut olmasi gerek oldugunu düsünmekteyim.Elbette Sigarayida savunmuyorum.